Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevden ayrılınca rahatladığını belirterek, "Daha önce 6 ayda bir Kayseri’ye gelmeye özen gösterirdi. Artık, rahatlamış olarak Kayseri’ye geliyor" dedi. Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız bir köşeye çekilip dinleneceğini ya da ders vereceğini zannetmiyorum, hayırlı hizmetlere devam edecek" dedi.

"ABDULLAH GÜL, 6 AYDA BİR KAYSERİ'YE GELMEYE ÖZEN GÖSTERMEKTE"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yarın Kayseri’ye gelecek 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün programı hakkında açıklama yaptı. Özhaseki, Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde 6 ayda bir Kayseri’ye gelmeye özen gösterdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Artık Kayseri’ye daha rahatlamış olarak gelmeye devam edecek. Eski tecrübe, birikiminden yararlanıyoruz. Bu tecrübenin yararlı hizmetler olarak döneceğini ümit ediyorum. Doğrusu o mevkide bir insanın artık kenarda sadece ders vererek ya da çekilip dinlenerek vakit geçireceğini zannetmiyorum. İnşallah faydalı, hayırlı hizmetler gelecektir. Bu geldiğinde de ilk gelişinin amacı Abdullah Gül Üniversitesi’nin akademik yılı açılışı olacak, ancak daha sonra Sümer’de vazife evleri dediğimiz daha önce şimdi harabe haldeki evlerin yurt haline dönüştürüyoruz. Bir hayırseverimiz bu konuda 1 milyon dolar kadar yardım etti, kendisinin adını vereceğiz. 250 öğrenci kapasiteli bir tatil köyü haline gelecek. Orada çevre düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Orada temel atma törenleri olacak daha sonrada kitap fuarına katılacak."

Başkan Özhaseki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da önümüzdeki hafta Kayseri’ye geleceğini, Raylı Sistem Talas hattı ve Hal Kompleksinin açılışı yapacağını kaydederek, "Belediye olarak iki projede 150 milyon TL'lik bir iş yapıyoruz. Aynı zamanda Başbakanımıza Kayseri ile ilgili belediyede brifingde vereceğiz. Kayseri’yi anlatıp, devletin el koyması gereken projelere destek isteyeceğiz" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi