Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi tarafından hazırlanan “Gençlik Çalışmalarında Kalite İçin İleri Düzey Eğitim Kursu” Projesi kapsamında 1 haftalık program için Kayseri’de bulunan 8 ülkeden 28 AB’li genci Valilikte ağırlayan Vali Düzgün, bu tür programları önemsediğini ve desteklediğini belirtti.
Avrupa Birliği Gençlik Programları çerçevesinde hem kültürlerarası diyalogun sağlandığını hem de gençlerin kendilerine olan özgüvenlerini artırarak yeni istihdam alanlarıyla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirdiğini, farklı coğrafyaları ve milletleri tanıyan gençlerin önyargılı yaklaşımlara karşı daha bilinçli hale geldiğini dile getiren Vali Düzgün, bu tür projelerin aynı zamanda değişik ülkelerin gençlerinin farklı coğrafyaları görebilme ve bu coğrafyanın insanlarını yerinde tanıyabilmesine imkân sağladığını anlattı.
10 Eylül’de geldikleri Kayseri’de 17 Eylül’e kadar kalacak olan AB’li gençler ise ilk 2 günde bile Kayseri’yi ve Kayseri insanının çok sevdiklerini dile getirerek, Vali Düzgün’e sıcak ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.

Avrupalı gençler Vali Düzgün'e Kayseri hakkında, Valilik mesleği hakkında sorular sorarak bir süre sohbet ettiler.
Vali Düzgün ziyaret anısına AB’li gençlere Kayseri’yi tanıtıcı kitap ve yayınlar ile bazı hadiyeler hediye etti. Avrupalı gençlerden bazıları da ülkelerinden getirdikleri sembolik hatıra eşyaları Vali Düzgün’e takdim ettiler.
Editör: Haber Merkezi