Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişilik gruba destek veren Kayseri Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı ve Kınaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, "Haksız yapılan uygulamaları protesto etmek için geldik. Arkadaşlarımızla beraber kendi üslubumuzca demokratik tepkimizi ortaya koymak için geldik. Bir gazetenin baskına uğraması, demokratik bir ülkede kabul edilebilir bir şey değil. Ortada herhangi bir suç, herhangi bir neden olmaksızın böyle bir baskının yapılması, zulmün yapılması, kabul edilebilir bir şey değil. İş dünyası olarak biz bunu hiç anlayamıyoruz. Makul şüphe zaten çok yuvarlak bir tabir, muğlak bir tabir" dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Ayhan Kaya da yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız ülke her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı bir yer haline geliyor. Devlet olarak taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor. 17- 25 Aralık’tan bu yana Türkiye’de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bunları yapan irade, yaptığı hataları söyleme, sorgulama konumunda olan medya organlarını da susturmak sindirmek için de herşeyi yapıyor" diye konuştu.

Kaya, "Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre dünya basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154’üncü sıraya gerilemiş durumda. Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar, birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır" dedi.

Adalet Sarayı önünde toplananlar ellerinde, üzerlerinde 'Özgür Basın Susturulamaz', 'Demokrasiye Darbe', 'Demokrasiden Geri Dönülemez', 'Özgür Basın Sıfırlanamaz' yazılı dövizler taşıdı. Eylemde, bazı kadınlar da Kuran- Kerim okudu.

Adalet Sarayı önündeki 'Basın Özgürlüğü Nöbeti'nin 3 gün süreceği bildirildi.




Editör: Haber Merkezi