Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 200 binin üzerinde ağaç diken Kayseri’nin ‘Ağaç Dede’si olarak bilinen Mustafa Göçer’le bir araya geldi. Yapılan çalışmalarla birlikte Ağaç Dede ile Melikgazi’de 2020 yılında ağaçlandırma da rekor kırılacak.

Ağaç Dede ile birlikte ağaçlandırma yapacaklarını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Mustafa Göçer Bey’e teşekkür ederiz. Kendisi 40 yıldır Kayseri’de ağaçlandırma yapıyor. 200 binin üzerinde fidan dikmiş durumda. Rahmetli Hayrettin Karaca’da sonra onu biz Kayseri’nin Hayrettin Karaca’sı olarak adlandırdık. Hayrettin Karaca’ya toprak dede diyorlardı. Biz de Mustafa Beye ‘Ağaç Dede’ diyoruz, çünkü hep ağaç dikiyor. Gençlere eğitimler vererek, ağaç dikmenin bilincini aşılıyor. İnşallah kendisiyle ortak faaliyetler düzenleyeceğiz. Biz Melikgazi Belediyesi olarak 2020 yılını ağaç dikme yılı ilan ettik. Bu yılda Mustafa Beyle bir rekora imza atacağız. Birçok ağacı toprakla buluşturacağız. Geleceğimiz ve gençlerimiz için çevre ve ağaçlar çok önemli. Dolaysıyla bu konudaki hassasiyetimizi vurgulamak istiyorum. Nice Mustafa Göçer’lerin yetişmesini temenni ediyorum. Ağaç dikmek isteyen tüm kurum ve kuruluşlara belediye olarak tüm desteği vermeye hazırız.” dedi.

Başkan Palancıoğlu’na kendisine vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür eden doğa dostu Mustafa Göçer ise, “Belediyemizin desteği benim için çok önemliydi. Belediyemizin çalışmalarını çok taktir ediyorum. Çok güzel ağaçlandırma çalışması yapıyor. Belediyelerimiz sayesinde okullarda öğrencilerimize daha çok ulaşma imkânı bulmak istiyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi