Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Baki Coşkun, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulme sessiz kalanlara tepki gösterdi. Coşkun, “Peygambere hakaret karikatürü çizenler için kol kola Paris meydanlarında şirinler rolüne soyunanlar, nedense konu Müslüman kardeşlerimiz olunca kısık sesle zulmü kınamaktadırlar” dedi. Coşkun, İstanbul’da gerçekleştirilen 'Onur Yürüyüşü'nü de 'Onursuz Yürüyüş' olarak nitelendirdi.

AGD üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Çin zulmüne tepki gösterdi. Doğu Türkistan bayrakları ile birlikte Çin’in, Uygur Türkleri’ne yönelik uyguladığı baskı ve işkencelere tepki gösteren dernek üyeleri adına basın açıklamasını AGD Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Avukat Baki Çoşkun yaptı. Açıklamasında, “Ramazan ayının manevi havasında oruçlu olduğumuz, kardeşliği, paylaşmayı, merhameti daha çok hissettiğimiz bu günlerde Doğu Türkistan’ı kana bulayan bir katliam yaşanmaktadır” diyen Coşkun, “Doğu Türkistanlı Müslümanlara karşı aralıksız bir zulüm, baskı uygulanmakta, Ata yurdumuzda camiler kapanmakta, oruç tutanlar ölümle cezalandırılmakta, bayramlar yasaklanmakta, nüfus yapısıyla oynanarak kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar tüyler ürpertici bir şekilde soykırım uygulanmaktadır. Irkçı, faşist, işgalci Çin yönetimi evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri hiçe sayarak dünyanın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini göstermektedir” diye konuştu.

Müslümanlara yönelik uygulanan zulme karşı Müslüman ülke yöneticilerinin ağızlarını bıçak açmadığını belirten Coşkun, şunları söyledi:

“Yapılan soykırımı durdurmak bir kenara yürekli bir açıklama yapmaya bile cesaret gösterememektedirler. Türkiye Cumhuriyeti olarak ata yurdumuzdaki kardeşlerimize sahip çıkılmamakta Çin zulmüne karşı hiçbir yaptırım dahi konuşulmamaktadır. Peygambere hakaret karikatürü çizenler için zalimlerle kol kola Paris meydanlarında şirinler rolüne soyunanlar nedense konu Müslüman kardeşlerimiz olunca sadece kısık sesle zulmü kınamaktadırlar. Tek gündemi hükümet gitsin olan muhalefet partileri en küçük olayda sokakları mesken tutarken Doğu Türkistan adına bir açıklama dahi yapamamaları vicdanları sızlatmaktadır. Başta Türk Dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri Doğu Türkistan’daki katliamı en hızlı bir şekilde uluslararası platformlara taşımalıdır.”

Konuşmasında İstanbul’da gerçekleştirilen, 'Onur Yürüyüşü'ne değinen ve bu yürüyüşü, 'Onursuz Yürüyüş' olarak nitelendiren Coşkun, “Birkaç gün önce İstanbul’da 'Onursuz Yürüyüş' yapan ahlaktan yoksun, lanetli toplumu da görmezden gelemeyiz. İçerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayını hiçe sayıp bütün Müslümanların gözünün içine bakarak mukaddesatımızı ayaklar altına almışlardır. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede eşcinsellerin bütün değerlerimize hakaret ederek yapmış oldukları yürüyüşü lanetlediğimizi tüm kamuoyu önünde ifade etmek isteriz. Yapılan bu ahlaksız yürüyüşün demokrasi, özgürlük maskesi altında şirin gösterilmeye çalışılması Müslüman toplumumuzun sağlam aile yapısına yapılan bir saldırıdır, planlanmış bir operasyondur. Şunu unutmamak gerekir ki Lut kavmi böyle sapık yaşantıları ve bu ahlaksızlığı meşru görmeleri sebebiyle ve bunu yapanları uyarmadıkları için helak olmuştur. Bizler buradan şunu ifade etmek isteriz ki Cenab-ı Hakk'ın meşru görmeyip lanetlediği bir şeyi demokrasi, özgürlük adına bizim meşru görmemiz, hoşgörü göstermemiz veya buna göz yummamız mümkün değildir.”

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık dua etti. Bu esnada eyleme katılan bazı kadınlar, gözyaşlarını tutamadı. Edilen duanın ardından kalabalık alandan ayrıldı.




Editör: Haber Merkezi