Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yusuf Eskitürk, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Oda Başkanları ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Şengül yarışma hakkında bilgiler verdi. Yarışmaya katılan ve dereceye giren fotoğrafların sahiplerini tebrik etti.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış da, “Dünyanın hiçbir yerinde esnaf ve sanatkâr bizimki gibi ilim, ahlak ve sanatı birleştiren köklü bir geleneğe, tarihi bir role sahip değildir. Ecdadın bize miras bıraktığı bu köklü kurumla iftihar ediyoruz” dedi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında “Bugün, 2021 Ahi Evran Yılı dolayısıyla Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü ile Kayseri Ticaret Borsamızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu önemli etkinliklerimizden birisi olan Ahi Evran Ruhuyla Esnafım Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni için toplanmış bulunmaktayız. Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek, Ahilik kültürünü anlatmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen Ahi Evran Ruhuyla Esnafım Fotoğraf Yarışmasına amatör ve profesyonel fotoğrafçılarımızın ilgileri bizleri sevindirmiş ve unutulmaya yüz tutan mesleklerin fotoğraflarını sergimizde yeniden görmek bizleri hayli mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye genelinde 308 katılımcının iştirak ettiği ve bin 151 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada birincilik ödülünü Arzu İbranoğlu, ikincilik ödülünü Cihan Karaca, üçüncülük ödülünü Orhan Tanhan aldı. Mansiyon ödülünü ise Niyazi Gürgen ile Muharrem Daşan paylaştı. Ödül töreni, dereceye giren fotoğraflardan oluşan serginin açılışının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi