1982 Kayseri doğumlu Ahmet Albayrak, 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden fakülte birincisi olarak mezun oldu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde 2005 yılında yüksek lisansını, 2008 yılında doktorasını tamamladı.

2009 yılından bu yana Kayseri’de yaşayan, akademik ve sanatsal çalışmalarına burada ve İstanbul'da devam eden Albayrak, Paris ve New York başta olmak üzere çeşitli kentlerde düzenlenen etkinliklere katıldı ve birçok ödüle layık görüldü. 2013 yılında, Paris’te, Cite Des Arts’ta misafir sanatçı olarak Türkiye stüdyosunda çalışmalar gerçekleştirdi. 2016 yılında ise New York’ta School of Visual Art’ın davetli misafir sanatçısı oldu, ATS tarafından desteklendi ve New York City’de ürettiği resimlerinden oluşan “Anemotaxis” adlı solo bir sergi gerçekleştirdi. Eserleri İstanbul Modern, Proje4L Çağdaş Sanat Müzesi, MMOMA (Moskova Modern Sanatlar Müzesi) ve Cambridge Üniversitesi’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Yunanistan, Meksika, Makedonya, Amerika, Rusya gibi çeşitli ülkelerde sergilendi ve çeşitli özel koleksiyonlara dahil edildi. Başta 72. Devlet Resim Heykel Sergisi Yarışması olmak üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 4 defa ödül aldı. T.C. Merkez Bankası’nın sanat danışmanlığı yürütttü ve Seul, Muskat ve Çanakkale'de geniş çaplı koleksiyon sergileri gerçekleştirdi.

2010-2019 yılları arasında Paris, Roma, Brüksel, Brugge, Amsterdam, Barcelona, Milano, Berlin, Seul, Skopje, Muskat, New York City, Philadelphia, Ohrid gibi şehirlerde çeşitli müze ve sanat kurumlarında araştırma ve incelemelerde bulundu. 2018-2019 yılları arasında T.C. Cumhurbaşkanlığında çalıştı, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde dersler verdi.

Editör: Haber Merkezi