AK Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Şeker Fabrikasında katıldığı bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada pancar çiftçisi için elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.


Kayseri Şeker Fabrikası Şeker gölü tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Gurup Başkan vekili Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü, Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çalışanlar aileleri ile birlikte katıldılar. Bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Grup başkanvekili Mustafa Elitaş, " Kayseri Şeker Fabrikası, Turhal Şeker fabrikasını alarak özelleştirilen 14 fabrika içerisinden çiftçi kuruluşu fabrikalara yenisini daha ilave etme imkanı bulmuş oldu. Şuanda Türkiye'de bir çiftçi kuruluşu olarak çalışan Konya, Çumra, Kayseri, Boğazlıyan ve Amasya var. Bunlara Turhal'da ilave edilmiş oldu. Bir tarafta çiftçi kardeşlerimiz toprakta alın terlerini döküp ürünlerini değerlendirmeye çalışırken, aynı çiftçilerin ortak olduğu şeker fabrikaları, kendi ürünlerinin tüketiciye en iyi şekilde gitmesiyle de umarım gurur duyuyorlardır. Kayseri Şeker Fabrikası Pancar Ekicileri Kooperatifi sadece şeker pancarıyla değil, diğer tarım ürünlerinden mısır ve nohut konusunda piyasa oluşturmak, çiftçinin hakkını koruyabilmek için onları teşvik edebilmek. Tarım ürünlerinden hangi yöne doğru gideceği konusunda önceden bir bilirkişilik yaparak onlara yol gösterme gayretini de yapıyor. Böylesine bir gayret içerisinde bulunan değerli Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ı tebrik ediyor, üyelerine de başarılar diliyorum." dedi. Grup başkanvekili Elitaş ziyarette konuşmasını şöyle sürdürdü:


" Seçim çalışmaları sürecinde Kayseri'nin ilçelerini gezmeye gayret ediyoruz. İlçelerde en önemli konulardan birisi tarım sektörünün ne olacağı hayvancılıkla ilgili gelecek konularıdır. Tarım sektöründe pancar şekeri eskiden bu en önemli gündem maddesiydi. 2002'de Milletvekili aday olduğumuz dönemde pancar fiyatları, üzerinde en çok spekülasyon yapılan tıpkı fındık fiyatları, çay fiyatları gibi bir siyasi mesele haline getirilip, bir tarafın istediği öbür tarafın veremediği, devletin görev zararlarıyla bu ihtiyaçları karşıladığı bir süreç vardı. Her sene devlet pancar et fiyatlarındaki verdiği ekstrayı hazineye görev zararı yazar, tüketici şekeri daha ucuza kullansın diye bir strateji bir politika takip ederdi. AK Parti ile birlikte artık görev zararının değil, üretimin verimli olması, ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması ve şirketlerin har vurup harman savurmak yerine daha uygun şartlarla üretim maliyetlerini oluşturması arzu edildi. Bu uygulamadan çiftçi de memnun tüketici inşallah bundan sonra memnun olacak."


Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise yaptığı konuşmada " Kayseri Şeker Fabrikası bünyesine Turhal Şeker Fabrikasını katmakla ne kadar büyük bir yükün altına girdiğinin farkındadır. Ama büyük Kayseri şeker ailesinin gücüne inanıyoruz biz hep birlikte bunu başaracak öncelikle insan kaynağı gücümüze inanıyoruz ve güveniyoruz. İnsan kaynağı birikimimiz ve diğer pek çok zorlukların da bugüne kadar üstesinden geldi. İnanıyoruz ki Turhal şeker fabrikasında da en iyi şekilde revizyonu bitirecek kampanya hazırlayacak, kampanyada başarılı bir çalışma ortaya koyacaktır. Turhal şeker Fabrikası Kayseri Şeker’in gücüne güç katacaktır" dedi.



Editör: Haber Merkezi