KAYSERİ Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, okulun mezunlarından olan Orgeneral Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanı olmasıyla gururlandıklarını söyledi.

Yüksek Askeri Şura'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri Lisesi'nde 1966- 67 yıllarında öğretim gördü. Orgeneral Akar, Kayseri Lisesi'nde birinci sınıfa giderken, aynı okulun mezunlarından olan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üçüncü sınıfta okuyordu.

Taşmektep olarak anılan Kayseri Lisesi Mezunları Derneği, geçen mayıs ayında okuldaki geleneksel kutlama sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Hulusi Akar için bir şilt hazırlattı. Ancak, törene mazereti nedeniyle katılamadığı için, telgrafı okunan Orgeneral Akar, "İki yılımı verdiğim okuluma bizzat kendim gelip, şildi alacağım" diyerek dernek yöneticilerine haber göndermişti.


OKULUN MEZUNLARI SEVİNDİ

Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, yaptığı açıklamada, "Kuruluşundan bu yana önemli şahsiyetler çıkartan Taşmektebimiz, bu kez de Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile onurlanmış ve gururlanmıştır. Kayseri lisemizde 2 yıl eğitim gören sayın Orgeneral Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanı olması Kayserimiz, okulumuz, derneğimiz ve şehrimiz için övünç kaynağı olmuştur" dedi.

Derneğin yönetim kurulu üyelerinden İsmail Yalçın da "Hulusi paşa anne tarafımdan akrabamız olur. Kendisi gerçekten ülkemiz ve şehrimiz için çok kıymetli bir değerdir. Okulumuzda eğitim görmüş, feyiz almış birisi olarak kendisiyle ve yeni göreviyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi