KAYSERİ Şeker Fabrikası tarla günlerine Kayseri, Yozgat, Sivas, Nevşehir ve Tokat illerindeki Kayseri Şeker ile sözleşmeli pancar ekimi yapan 21 bölge çiftçileri ilgi gösterdi.


Kayseri Şeker tarla günleri etkinliğindeki uygulama tarlalarındaki incelemeler sonunda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, " Kayseri Şeker işini ciddiye alan, işini seven, bu konuda çiftçisine başarılı imkanlar sunmaktan mutlu olan bir yönetim anlayışına sahiptir. O nedenle bizim bu anlayış içerisinde yaptığımız uygulamalar başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Biz illa birilerine rol model olalım iddiasında değiliz ama biz işimizi en iyi şekilde en başarılı şekilde yapmak suretiyle Dünyayla rekabet edecek şekilde yapma iddiasındayız. Bizim bu başarılı çalışmalarımızı örnek almak isteyenlere de her zaman kapımızda gönlümüz açıktır. Çünkü biz bilgiyi kıskanan bu bir anlayışta değiliz bilginin yayılması gerektiği anlayışındayız. Ülkemizin kalkınmasında en öncelikli konu özellikle tarımsal üretimdir. Bu çerçevede bizim uygulamalarımızdan faydalanmak isteyenlere de her bir şekilde bilgimizi de kıskanmadım paylaşmak niyetindeyiz dedi. Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü:


Kayseri Şeker uygulama tarlalarında özellikle firmaların çeşitli uygulamalarına şahit olduk. Onlar sağ olsunlar bu konuda bizimle işbirliği yapıyorlar tabi bu çalışmalarımız biz yaparken aynı zamanda üniversiteyle de işbirliği çerçevesinde yapıyoruz. Çiftçilerimize bu uygulamaların sonuçlarını göstermeye çalışıyoruz. Uygulama alanlarındaki tarlalarımızda yapılan uygulamaların başında damla sulama sistemi geliyor. Damla sulama sistemi Türkiye'de mutlaka gündem oluşturması gereken bir husustur. Özellikle şekerpancarı tarımında dikkat alması gereken bir durum. Buna hep birlikte büyük gayret göstermeliyiz. Çünkü ülkemiz su fakiri bir ülkedir bunu kabul etmemiz lazım. Su fakir ülkede suyun en doğru en verimli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bunun en geçerli yolu damla sulama olarak görülüyor. Biz de bu nedenle uygulama alanlarımızda damla sulama uygulamalarını gerçekleştirmeye çalıştık. Sonuçlarını da arkadaşlarımız hasat sonunda değerlendirecekler."



Editör: Haber Merkezi