İçişleri bakanlığının yayımladığı genelge sonrası bugün Kayseri'de 26 pazar yerinde esnaf tezgah açtı. Bazı pazar yerlerinde 1-2 pazarcı tezgah açarken bazı pazar yerlerinde ise neredeyse bütün esnaf tezgah açtı. Pazar yerlerine girilirken ateş kontrolü yapıldı. Öte yandan pazarlara maskesiz kimse alınmadı. Pazarların açılmasına rağmen esnafın mutsuz olduğunu belirten Meyveciler Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Osman Akbıyık,"Pazar esnafının kafasında malı alıp 1 gün içerisinde satamazsa ne olacağı sorusu vardı. Buna çözüm bulmak için toplantılar yapıldı.

Bizde esnafın tedirgin olduğunu belirterek kalan malları ne yapacağımızı sorduk. Kalan malları esnafa destek olunması için Belediyenin alacağı söylendi, bizde onlara güvenerek tezgahlarımızı açtık. Halde bekleyen malların çoğunu çöpe döktüler. Havalar ısındı, sebze ve meyvenin dayanacağı 2-3 gün, zaten biz bir haftadır çalışmıyoruz kalan mallar döküldü. Satılan mallar arasında sıkıntılı malzeme yok. En fazla 2 günlük mal var, satılan mallar taze. Geçen hafta perşembe günü pazarlar kapatıldı. Biz kapatırken 5 liraya satılan domates 12 lira oldu, 2-3 katına satış yaptılar. Pazarın açılacağını duyan marketler fiyatlarda indirim yaptılar ama reyonlarda ürünleri yok. Buralara neden denetim yapılmıyor?

Yarın bizim pazarımız yok, yarınki fiyatlara bir baksınlar. Bu kontrollerin yapılması lazım. Bugün pazarın açılacağı için halde de fiyatlar arttırıldı, bunların önüne geçilmesi lazım. Fiyatlar şuan gayet güzel, geçen hafta marketlerine göre indirimli. Geçen hafta sattığımız fiyattan satışlarımız devam ediyor. Bazı semtlerde esnafımız satıştan tedirgin olarak tezgahlarını açmadı. Normalde günlük 5-6 yere pazar açarken bugün 26 yere tezgah açtık. Esnaf anca yerleşebildi. Pazarcılar mutlu değiller, 1 gün için mutlu olunmaz. Bize bir genelge geldi, esnafımız bizi kırmayarak tezgahlarını açtı. Pazarcı esnafımızdan Allah razı olsun. Alınan kararlara uyacağız" diyerek pazarların açılmasını istediklerini ifade etti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi