Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Örgütü'nde milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan diğer bir isimde Dr. Çetin Arık’tı.
"DİL, DİN, IRK MEZHEP AYRIMI YAPMAYACAĞIM"
CHP il binası önünde toplanan yüzlerce partiliye seslenen Arık, "Hipokrat yemini etmiş bir hekim olarak dil, din, ırk mezhep ayrımı yapmayacağıma, muzlumun ve mağdurun yanında olacağıma, yetimin hakkını koruyup kollayacağıma, çalışmadan üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayacağıma sizin içinizden sizden biri olacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

"AKP, BİZİ TERÖRİSTLERLE KOMŞU YAPTI"

Daha sonra AKP hükümetinin iç ve dış politikalarını sert bir dile eleştiren Arık, "Komşularla sıfır sorun diyerek yola çıkan AKP iktidarı komşuları sıfırladı, teröristlerle bizi komşu yaptı. Ecdadın kemiklerini toplayıp, arkalarına bakmadan kaçtı. Sonrada utanmadan Amerikan başkanlarını öykünüp poz verdiler" şeklinde ifadeler kullandı.


"PADİŞAHLIK HAYALİNİ KARSAĞINDA BIRAKMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Padişahlık hayalini karsağında bırakmak için yola çıktık" diyen Arık, "Kendi çocukları gemicik üzerine gemicik alırken yatak odalarında para sayma makineleriyle para sayarken, ayakkabı kutularına para istiflerken, bu ülkenin evlatları işsizlikle boğuşuyor. Eğitim adalet, güvenlik, hukuk sistemi felç durumda. Üretim gittikçe düşüyor. Tarım ülkesi Türkiye’de tarım ve hayvancılık yok oluyor. Ülkede bunca sorun varken, birileri padişah olma hayali kuruyor. Kaçak saraylar yaptırıyor. Padişahlığa yeni isim de bulmuş. Türk tipi başkanlık diyor. Karşı çıkanlara da Bal gibi olur diyor. Biz ona bal gibi olmayacağını göstermek, padişahlık hayalini karsağında bırakmak için yola çıktık. Biz onlardan hesap sormak için yola çıktık. Yapılanları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Yapılan adaylık açıklamasının ardından partililer, aday adayı Çetin Arık'ı tebrik ederek başarılar diledi.

HABER: ALİ TÜRKASLAN


Editör: Haber Merkezi