Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın israf konusunda karnelerinin kırık olduğunu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’nun, “Bu devlette öyle israflar var ki... Anam, anam..” dediği şu günlerde AK Parti Gençlik Kolları’nın Başbakan Davutoğlu için hazırlattığı dev pankartın fiyatı dudak uçuklattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma günü Kayseri mitinginde AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Davutoğlu için dev pankart hazırlattı. Davutoğlu konuşma yapmaya başladığı sırada, Hilton Oteli’nde açılan bin 200 metrekarelik dev pankart Gençlik Kolları tarafından hazırlandı.

AÇILAN PANKART 15 BİN TL DEĞERİNDE
Yaklaşık 15 bin TL’lik fiyatı olduğu iddia edilen dev pankartın bu fiyatı dudak uçuklatırken, vatandaşların da tepkisini çekti. Bazı vatandaşlar, “Bu kadar israfa ne gerek? Başbakan Ahmet Davutoğlu, pankartı gördü ve sonra o pankart ne işe yarayacak?” diye sordu.
15 bin TL’Lik bin 200 mertekarelik dev pankartta şu sözler yazıyordu: “Bu bir sevda öyküsü, Hicaz’dan Balkanlar’a, Büyük millet canlanıyor, Bizi bekliyor Ayasofya..”

AKPARTİLİLERİN İSRAF AÇIKLAMALARI
Öte yandan Bursa’da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır" ifadelerini kullanmıştı. AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu katıldığı bir televizyon programında devlet harcamalarıyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulunmuş, "Bu devlette öyle israflar var ki... Anam, anam, anam, anam, anam, anammm! İsraf damarda, mayada var" demişti.

Editör: Haber Merkezi