Eğitim-Sen, Türkiye genelinde, AKP’nin 19. Milli Eğitim şurasında almış olduğu kararlarla ilgili olarak 13 Şubat Cuma günü, ‘laik ve bilimsel eğitim’ için okul boykotu eylemi yapma kararı aldı. Eğitim-Sen’in boykot kararına Cumhuriyet Halk Partisi, Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve DİSK gibi birçok kurum ve kuruluş destek verecek.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Kayseri şube başkanı Ulaş Apaydın , “Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyasalaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını artırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir” dedi.

“İMAM HATİPLERE AYRICALIK TANINDI”

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesi sonrasında, eğitime yönelik doğrudan siyasi müdahalelerin arttığını belirten Apaydın, “Eğitim müfredatının içeriğine dini söylem ve ifadelerin yerleştirilmiş, okul dönüşümleri sürecinde imam hatiplere ayrıcalık tanınmış, öğrenciler öğretmen yokluğu gerekçe gösterilerek dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirilmiştir. Eğitim-Sen, laik eğitim ve anadilde eğitim hakkı mücadelesini sürdürme konusunda kararlıdır” diye konuştu.
AKP’nin uygulamalarının tehlikeli bir boyuta geldiğini de ifade eden Ulaş Apaydın, şöyle konuştu:
“AKP hükümetinin eğitimden sağlığa, hukuktan toplumsal yaşama kadar izlediği siyasal İslamcı politikalar, yıllardır adım adım hayata geçirilen parti-devlet bütünleşmesi uygulamalarıyla tehlikeli bir aşamaya gelmiştir. Bu nedenle 13 Şubat tarihinde laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik bir yaşam talebimizle gerçekleştirilecek olan boykota destek veriyor, taleplerimizdeki kararlılığımızın ifadesi olarak, 13 Şubat Cuma günü bir günlük iş bırakacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”


HABER:SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi