Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş yeraltı çarşısının yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Aktaş şunları söyledi: “ Yeraltı çarşısı esnaflarımızı ziyaret ettik. 196 esnafımız var. Hepside Kayseri büyükşehir belediyesinin kiracısı. 30 bin TL ile 70 bin TL arası kira ödüyorlar. Geçtiğimiz ocak ayı meclis toplantısında büyükşehir belediyesi kiracısı olan esnaflara % 50 kira indirimi yapacağı yönünde karar aldı. Meğerse alınan karar 2021 yılında kiralara yapılan % 15 zamdan % 50 indirimmiş. Enteresan bir durum. Böyle bir karar almak epey bir marifet ve kurnazlık gerektirir. Zamdan % 50 indirim yap sonrada esnafa 2.3 milyon liralık destek diye kamuoyuna açıklama yap.

BEN HİÇ BÖYLE BİR UYANIKLIK GÖRMEDİM!

Yeraltı çarşısı esnaflarımızın dükkanları her yağmur veya kar yağdığında su alıyor ve rezil oluyorlar. Yaklaşık 3 yıl önce yine yeraltı çarşısı esnaflarımızı ziyaret etmiş. O zamanda dükkanların su aldığı şikayeti almıştık. Aradan geçen 3 yıl içerisinde bu sorunla hiç ilgilenilmemiş demek ki. Onca kira ver birde kiraladığın dükkana tependen su aksın. Sayın Memduh Büyükkılıç başkan hem kira alıyorsunuz, Hemde akan dükkanların sorunuyla ilgilenmiyorsunuz. Neden?

Esnaf arkadaşlarımız konuyla ilgili başkan Memduh büyükkılıçtan randevu talep ettiklerini ancak başkanın kendileri ile görüşmediğini randevu vermediğini söylüyorlar. Kendi imkanları ile dükkanlarına akan suyu durdurmak için çalıştıklarını ancak harcadıkları para ile kaldıklarını yinede sorunu çözemediklerini söylüyorlar. Yeraltı çarşısının komple yenilenmesi için bir projeden bahsedildiğini fakat bununda yapılmadığını söylüyorlar. Devlet desteğine esnaflarımızın neredeyse tamamı müracaat etmiş ancak sadece bir berber esnafımız destek aldığını söyledi bize.

YERALTI ÇARŞISI ESNAFINI NEDEN ZİYARET ETMİYORSUNUZ?

Tüm hafta içerisinde en çok satışı hafta sonları yaptıklarını, hafta içi pek satış olmadığını bu nedenle mutlaka hafta sonu yasaklarının kalkması ve işyerlerini açmaları gerektiğini söylüyorlar. Memduh Büyükkılıç başkan yeraltı çarşısına bizi ziyarete gelmiyor. Seçildiği ile kaldı. Duyduğumuza göre salgın olduğunu bu nedenle yeraltı çarşısına gelemeyeceğini söylemiş dediler. Sayın Başkan 196 esnaf ve çalışanları her gün gidip iş yerlerini açıyorlar ve bir şeyler satabilmek için uğraşıp didiniyorlar. Ama siz sadece 1 saatinizi ayırıp yeraltı çarşısı esnaflarımızı ziyaret etmiyorsunuz. Gerekçeniz nedir? “salgın var”

BU HİÇ DOĞRU BİR KARAR DEĞİL SAYIN BAŞKAN

Talepler basit; Zam yapmayın ve mevcut kiradan indirim yapın. Akan dükkanlarımızın su problemini çözün ve tamirini yapın. Hafta sonu yasaklarını kaldırın ve dükkanlarımızı açmamıza izin verin. Bu talepler gayet basit ve yapılabilecek talepler. Sayın Başkan Yeraltı çarşısı esnafı seçimde sizi desteklediklerini ancak hayal kırıklığına uğradıklarını söylüyorlar. Artık bu talepleri yerine getirip getirmemek sizin tercihiniz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi