Kayseri için önemli bir makale TÜBİTAK’ta yayımlandı.

Dr. Fatma Alan’ın uzun süre üzerinden çalıştığı Akkışla İlçesinde Doğal Olarak Yetişen Gilaburu Genotiplerinin Morfolojik, Biyokimyasal ve Biyoaktif Karakterizasyonu çalışması TÜBİTAK kayıtlarına girmiş oldu. Makalesinin TÜBİTAK’ta yayımlanmasına mutlu olduğunu dile getiren Dr. Fatma Alan, kendisine destek olan Ayşe Melda Çolak, Kerem Mertoğlu, İbrahim Bulduk hocalarına da teşekkür etti.

Makalenin sonuç bölümü hakkında da açıklama yapan Alan, “ Gilaburu meyveleri birçok üründe kullanım açısından büyük potansiyele sahiptir. İncelenen genotiplerde hem morfolojik hem de biyokimyasal özellikler açısından yüksek değişkenlik gösterildi. Bazı genotipler, Türkiye'de tohumla çoğaltılan gilaburu germplazmasının zenginliğini gösteren çeşitli özellikler göstermiştir.

Gilaburu meyvelerinin biyokimyasal bileşikleri göz önüne alındığında, organik asitler ve fenolik bileşikler bol miktarda bulunuyordu. Gilaburu genotiplerinin sürdürülebilir meyve üretiminde daha sağlıklı ve fonksiyonel yeni gıda ürünleri elde etmek için kullanıldığı bulunmuştur.”dedi.

İŞTE TÜBİTAK'TA YAYIMLANAN O MAKALE;

Editör: Haber Merkezi