Türk Eğitim- Sen 2 nolu şubede olağan genel kurulu heyecanı yaşandı. Seçimde mevcut başkan Ali İhsan Öztürk ve başkan adayı Ramazan Sidar'ın listeleri yarıştı.

Seçimde başkanlık yarışını Ramaza Sidar kazandı. Bu sonuçla mevcut başkan Ali İhsan Öztürk, 19 yıl sonra görevinden ayrılmış oldu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ali İhsan Öztürk, "Haklarınızı helal ediniz. Her şeyin bir sonu vardır. Her son yeni bir başlangıçtır. 19 yıl kahrımı çeken eşime, evlatlarıma, Türk Eğitim Sen Üyelerine, işyeri temsilcilerime, ilçe yöneticilerime, ilçe başkanlarıma, delegelerimize, kadın kolları üyelerimize, kadın kolları başkanlarıma, şube yönetim kurulu üyelerimize, şube başkanlarıma, genel başkanlarıma, genel merkez yöneticilerime sendikamız çalışanlarına, fedakar ve cefakar basın mensuplarına, emniyet teşkilatımıza, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarımıza, Kayseri halkına ve türk milletine çok teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Hepinizin üzerimde gerçekten çok hakkı var. Haklarınızı helal ediniz. biz 350 milyonluk koskocaman bir aileyiz" ifadelerini kullandı.

Memurlar İçin Simit Konulu Şiir, Kompozisyon ve Beste Yarışması’ ile başlayan enteresan eylemlere imza atan Öztürk, sendikacılık hayatı boyunca kâh Hitler’in ruhuna helva dağıttı, kâh memurların ev kirası öderken yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek için Kayseri meydanına çadır kent kurdu, kâh milletvekili maaşlarına gelen zammı eleştirmek için mendil açıp topladığı parayı TBMM’ye gönderdi, kâh kıyafet yönetmeliğini eleştirmek için 'Ceket Çıkarma Bayramı' icat etti.

Ali İhsan Öztürk'ün, ayrıca atanamayan öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için başlattığı eylemler, Türkiye'nin en uzun öğretmen eylemleri olarak tarihe geçti. Bu eylemler 4 aydan fazla sürdü. Öztürk'ün adının tarihe geçmesine neden olan en ünlü eylemi ise Hitler'in ruhuna helva dağıtması oldu. İsrail, bu eylemden sonra Öztürk'e dava açtı. Bu dava İsrail'in dünya üzerinde bir bireye açtığı tek dava olarak kayıtlara geçti.

Editör: Haber Merkezi