Kayseri Emniyet müdürlüğü, çarşamba günü 7. duruşma için Adliye sarayı civarında yarın saat 22.00'den duruşma sonuçlanıncaya kadar çeşitli önlemler alacak. Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi ve avukatı Gürkan Korkmaz'da baş zanlı polis memuru Mevlüt saldoğan'ın mahkemeye gelmemesi halinde görüntülü sistem ile son sözlerinin alınacağını söyledi.

2013 yılında Eskişehir’de Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen , üniversite ögrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili güvenlik açısından Kayseri'ye alınan kamu davasının 7'ncisi çarşamba günü 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Duruşma nedeniyle, yarın saat 22.00’den itibaren Kaldırım Caddesi, Bağdat Caddesi girişinden Eski Veterinerlik Kavşağı arası araç trafiğine kapalı, yaya trafiğine açık, Erkilet Bulvarı Çevre yol İstasyon Caddesi Kavşağı (Sümer Üst Geçit) ile Eski Veterinerlik Kavşağı arası araç trafiğine kapalı, yaya trafiğine kontrollü açık, Erkilet Bulvarı Eski Veterinerlik Kavşağından Barışmanço Caddesine dönüş araç ve yaya trafiğine açık, Barışmanço Caddesi, Veterinerlik Kavşağı Erkilet Bulvarı istikametine araç ve yaya trafiğine açık olacak.

Bu arada, Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi ve avukatı Gürkan Korkmaz, böbrek taşı nedeniyle Ankara Numune hastanesinde tedavi gören baş zanlı olarak nitelendirilen tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın Kayseri'de çarşamba günü yapılacak duruşmaya katılmaması halinde görüntü olarak son sözünün alınması için gerekli sistemin hazır olduğunun kendilerine bildirildiğini söyledi.

Gürkan Korkmaz, "Baş zanlının avukatı mahkemeye gelmese bile Kayseri- Ankara arasında 3. Ağır ceza mahkemesi aracılığıyla kurulacak görüntü sistemi ile son sözleri alınacak" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi