Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan karara tepki gösteren ailesi adına konuşan ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, 1 hafta içinde temyiz için dilekçe vereceklerini, gerekçeli kararın açıklanması ardından, bir grup avukatın hazırlayacağı itiraz dilekçesini Yargıtay'a sunacaklarını söyledi.

Mahkemenin sanıklara çok az ceza vermesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Gürkan Korkmaz, şunları söyledi:

"Hukuk ve adalet açısından sadece bizi değil, ülkede adalet duygusunu zedeleyen bu karar için hukuki açıdan bir hafta içinde Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne, kararı temyiz edeceğimizi bildiren dilekçemizi vereceğiz. Daha sonra da mahkemenin gerekçeli kararını aldıktan sonra bir grup avukat arkadaşımızla ve hukukçularla görüşerek, çıkan kararla ilgili Yargıtay'a itirazda bulunacağız."

4'Ü POLİS 6 KİŞİ RAPOR ALDI
Kayseri 3'ünü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan yedinci duruşmada kararın açıklanmasının ardından adliye önünde çıkan olaylarda yaralandıkları söyleyen 4 polis ile 2 sivil, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor aldı.

Göstericilerden şikayetçi olan 4 polis, kendilerine flama, sopa ve çeşitli malzemelerle vurulduğunu söyledi. Gazdan etkilenen bir kadın ile başında darbe alan bir gösterici de polisten şikayetçi oldu. Emniyet yetkilileri ise duruşma salonunda kararın açıklanmasının ardından çıkan karışıklıkta bir polisin silah çektiği haberlerini yalanladı., salondaki polislerin silahsız görev yaptıklarını savundu.

GERİYE YAZILAR KALDI
Ali İsmail Korkmaz davasının ardından, adliyenin çevresindeki caddeler ve kaldırımlarda davayı takip için gelen grupların yazdığı sloganlar ile polisin bu gruplara karşı kullandığı gaz fişekleri kaldı.

Caddelerdeki yazılar arasında sanık polisler kastedilerek cadde ve kaldırımlara yazılan 'Gene mi amcalar’ yazısı ile 'Ali’nin, Ahmet’in hesabı sorulacak', 'Daha 19 hep 19', 'Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş' ve 'Tek yol sokak, tek yol devrim’ sloganları dikkati çekti.

8 SANIKTAN 6'SI CEZA ALDI

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi davasında sanıklara şu cezaları verdi:

* Davada yargılanan polislerden bir numaralı tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan 13 yıl hapse çarptırıldı, iyi halden cezası 10 yıl 10 aya indirildi.

* Polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapse çarptırıldı, iyi halden 10 yıl hapse indirildi ve tutuklandı.

* Sivil sanıklar fırıncı Ramazan ve İsmail Koyuncu ile Muhammed Vatansever, 8’er yıl hapis cezasına çarptırıldı, ardından cezaları 6 yıl 8'er ay hapse indirildi.

* Fırıncı Ebubekir Harlar da 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 3 yıl 4 aya indirildi ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.

* Polisler Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin beraat etti. 

Editör: Haber Merkezi