Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Arap iş insanları ile geliştirdikleri ilişkiler sonucu Kayseri’de yeni istihdam alanları yaratacaklarının müjdesini verdi. Nursaçan, ‘’Bu yaz Kayseri’de çok sayıda Arap iş insanı göreceğiz’’ dedi.

Türkiye’nin istihdam deposu konumundaki OSB’ler hedeflerini büyütmeye devam ediyor. OSB’ler arasında ilk 5’te yer alan Kayseri OSB ise yönünü Arap iş dünyasına çevirdi. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, ‘’ Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan Kayseri OSB’deki firmalarının ticarette daha da güçlenmesi için projeler geliştiriyoruz. Özellikle Dubai’de büyük stand alanlarına sahip geniş bir mekan tuttuk. Kayserili firmaların tek başlarına Dubai’de böyle bir mekan tutabilmeleri için büyük maliyetleri karşılamaları gerekir. Biz, OSB Yönetimi olarak firmaların üzerindeki yükü karşılamak istedik. Firmalarımızı, yüksek miktarda harcama yapma külfetinden kurtardık. Ayrıca, yeni iş anlaşmalarının sağlanması içinde ortam hazırlamış olduk’’ şeklinde konuştu.

Kayseri OSB firmalarının Dubai’de yeni işbirliklerine imza attığını ifade eden Başkan Nursaçan,’’ Bu yazdan itibaren şehrimizde Arap iş insanlarını sık sık görmeye başlayacağız. Arap iş insanlarının da desteğiyle bölgemizdeki istihdam rakamlarını ciddi bir şekilde artıracağımıza inanıyoruz. Bu başarı sadece bize değil; hepimize ait olacak. Ülkemizin ihracatına önemli bir katkı sunarken; yüksek istihdam oranlarıyla da ekonomimizin canlanmasını sağlayacağız’’ dedi.

Ticaretin evrensel bir dile sahip olduğunu belirten Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, ‘’Avrupa ya da Arap iş dünyası fark etmez. Önemli olan doğru iş ilişkileri kurmaktır. Kayserili iş insanları ticaretin evrensel dilini konuşmasını en iyi bilenlerdir. OSB Yönetimi olarak teknoloji saniyesiyle ilgili olarak da ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Yüzümüzü hangi tarafta dönersek dönelim iş yapacak kapasitedeyiz. Fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz’’ diye konuştu.

- ÖZEL HABER -

Editör: Haber Merkezi