DEVELİLİ halk ozanı Aşık Seyrani’nin 10 şiiri sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenip, yorumlandı. Birbirinden güzel eserler “Seyrani Türküleri 1” albümü olarak sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu sene 36’ncısı düzenlenen Uluslararası Aşık Seyrani Festivalinin final gecesinde galası yapılan albümün gelecek nesillerin Aşık Seyrani’yi tanıması için önemli bir hizmet olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Aşık Seyrani Develi’mizin önemli bir değeridir. Bizler yıl boyu mümkün olduğunca Aşık Seyrani’mizin tanıtılması için ve daha çok insana ulaşabilmesi için çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu sene de dolu dolu bir festival geçirdik. Çeşitli illerimizden aşıklarımızı ilçemize getirdik. Yöresel halk danslarını icra ettiler. Hepsinden önemlisi ve bugüne kadar yapılmış olan etkinliklerde belki de en iyisi diyebileceğimiz güzel bir işe imza attık. Sanatçı Uğur Işılak’ın seslendirmiş olduğu ‘Seyrani Türküleri’ isminde bir albüm hazırlığı yaptık" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Cabbar şöyle konuştu:

"Bu albümle de inanıyorum ki Aşık Seyranimiz daha çok insanlara ulaşabilecek ve bilinme noktasında Develi’nin belki de ülkemizin dışına taşarak böyle bir katma değer üretmiş olacağız. Bu yaptığımız çalışmayı gerçekten önemsiyor ve özellikle yeni nesillere Aşık Seyrani’nin tanınması ve dağıtılması adına çok önemli bir eser bıraktık diye düşünüyorum. Ben umuyorum ki ülkemiz genelinde Uğur Işılak’ın seslendirmiş olduğu bu albüm çok tutulacak. Bizler şimdiden ikinci bir albüm için yollara koyulduk. Seyrani o kadar kültürel bir zenginliğe sahip ki o kadar güzel bir eserleri var ki o eserleri de şimdiden taramaya başlayıp inşallah bundan sonra da ikinci hatta daha fazlasını yaparak Seyranimizin bizden sonra ki nesillere daha iyi tanıtılması adına en büyük hazinedir.”

Editör: Haber Merkezi