Askeri malzemeci Mehmet Barbaros, süreç içerisinde yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: “Pek bir gelir kaynağımız yok çünkü devlet asker almıyor. İçeriye giren askeri de dışarıya bırakmıyorlar. Zaten pandemiden dolayı uzmanların izni de yok. Devletimiz “destek” diye çağrıda bulunuyor ama kime destek veriyor, işin açığı görmüyoruz. İş yerimde 80 bin TL kira veriyorum, devletin bana verdiği 3 bin TL. Ben bu 3 bin TL’yi almadım, almam da. En başta duyduğumda ‘olmadı ben devlete 3 bin TL göndereyim’ dedim. Bize söylenen sayı devede kulak bile değil.”dedi. Barbaros, özellikle askerlerin izin kullanamamasından ve kullanamayınca da kendilerinden ihtiyaçlarını tedarik edememesinden şikayetçi: “Hafta sonu benim en çok iş yaptığım dönem. Biliyorsunuz, Suriye’de Uzman’larımız var, Uzman’lar pandemiden dolayı izin haklarını kullanıp dönemiyorlar. Uzman arkadaşlarımız, akrabalarımız aynı sıkıntıyı dile getiriyorlar, ‘Kıyafetlerimiz, botlarımız parçalandı; idare etmeye çalışıyoruz’ diyorlar.”dedi.

“SEN BENİM DAR GÜNÜMDE NEREDEYDİN ARKADAŞ?”

Barbaros, pandeminin bu süreç içerisinde yanlış adımlar attığını, kimseden bir destek göremediklerini şöyle dile getirdi: “Örneğin ben belediye başkanlarının hiçbirini burada görmedim. Çık esnafı dolaş, esnafın fikrini al. Ne seçtiğin milletvekili, ne seçtiğin belediye başkanı geliyor. Bu işin partisi yok, ben hepsinden bekliyorum. Seçim günü de gelecekler, bana ‘bir sıkıntı var mı’ diyecekler. Sen benim dar günümde neredeydin arkadaş? Ak Parti’den beklentimiz biraz daha fazla çünkü adamların kendi belediyesi. Adam kalkıyor orada onca insanla kongre yapıyor; sen burada iki adamı içeri alsan veya masken biraz düşük olsa geçen polis işlem yapıyor. Bu milletle oyun oynamaktır, bu işin cılkı çıktı. Bir an önce 2023’teki seçimi iple çekiyorum. Ben hayatım boyunca onlara oy verdim. Yaptıkları çok büyük şeyler var ama yapamadılar.”dedi.

“PANDEMİDE DÖRT ARABAMI SATTIM”

Barbaros, pandemide para kazanamadığından elindeki mal varlığının bir kısmını sattığını belirtti: “Pandemiye girdiğimde 4 tane arabam vardı. 200 bin’lik arabamı mal koyup toptancıya para ödemek için 150 bine bozdurdum. 180 bin’lik arabamı 110 bin’e bozdurdum. Bunların hepsi belgeli. Mal koyunca da satılmıyor. Günlük 3-5 bin lira ciro yapan iş yerinde 300-500 lira ile kapatıyoruz, para masraflara gidiyor, elimizde bir şey de kalmıyor.”dedi. Bu dönem içerisinde kendi sektörü dahil esnafın ve çoğu sektörün darda olduğunu, sadece bazı sektörlerin kârda olduğunu “Bu sektörde zorlanıyoruz. Sıkıntı bir tek bende değil. Yan tarafım turizmci, sohbet ederken adam ‘artık kendimi asacak duruma geldim’ diyor. Bir tek memnun olan market, gıda vb. sektörler” diyerek beyan etti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi