Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir işletme tarafından uygulamaya konulan ’askıda kömür’ uygulaması, alan el ile veren eli buluşturuyor. İhtiyaç sahipleri aileler, hayır yapmak isteyen kişiler tarafından parası ödenen kömür alarak evinin ısınma ihtiyacını karşılayabiliyor. İşyeri sahibi Halis Cimşit, uygulama hakkında bilgi verdi.

“KAMPANYAYA KATILMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR VARSA BURAYA GELİP KÖMÜR YARDIMI YAPABİLİRLER”

Havaların soğuduğun belirten Cimşit, kömürdeki fiyat artışı nedeniyle alamayan insanların olduğunu söyledi. İhtiyaç sahibi kişilerin ısınma giderlerine katkı sunmak amacıyla ‘askıda kömür’ uygulaması başlattıklarını belirten Cimşit, “Kampanyaya katılmak isteyen arkadaşlar varsa buraya gelip kömür yardımı yapabilirler. Eğer kömürleri yoksa para yardımı da yapabilirler. Biz de bu mahallenin 50 senelik sakinleri olarak, kendimin de bir dönem muhtarlık yaptığımdan dolayı kimin nasıl durumda olduğunu biliyorum. Bunları hak sahiplerine ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

‘YARDIM EDECEK HERKESİ BEKLİYORUZ’

Hayır yapmak isteyenlerin adresler ya da telefon numarasından kendilerine ulaşabileceğini belirten Cimşit, “Melikgazi ilçesi, Esenyurt Mahallesi, Kartal Bulvarı, Erciyes Caddesi No: 146 adresinde faaliyet gösteriyoruz. Bize ulaşmak isteyenler 0535 389 65 75 telefondan da kampanyamız hakkında bilgi alabilir.” diye konuştu. Battalgazi, Karacaoğlu, Küçük Ali ve Esenyurt Mahallelerinde oturan ihtiyaç sahiplerini bildiğini anlatan Halis Cimşit, yardım edecek herkesi beklediğini sözlerine ekledi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi