Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde ki kapalı çarşıda atkı ve bere satan Abdullah Çat (30), " Yıllardır Kayseri kapalı çarşıda esnafım. Atkı, bere, kasket, atkı ve eldiven satışı yapıyorum. Kayseri’de son yıllarda maalesef eski kışlar olmuyor. Bizim küçüklükte gördüğümüz kış mevsimine hasret kaldık. Pandemi ve kış mevsiminde yağış olmamasıyla birlikte işlerimiz düştü. Beklediğimiz yağış olmadığı için bu durum bizleri çok etkiledi" dedi.

Her 10 müşteriden 8'inin daha önce atkı veya bere aldığını söyleyen ve kar yağmamasından dolayı bu durumun satışlara da yansıdığını anlatan Çat, "Geçtiğimiz seneye göre satışlarımız mevsim dengelerinde oluşan ve yağışların olmaması sebebiyle satışlarımız ortalama olarak yüzde 50 olarak düştü. Dışarıda soğuk var fakat kar yağmadığı için vatandaşlar psikolojik olarak etkileniyor bu da satışları düşürüyor. Kar olduğu zaman vatandaş eve gidene kadar sıcak tutması için atkı bere alıyordu, şu an yağış olmadığı için bu satışlar yarı yarıya azaldı diyebiliriz" diye konuştu.

Ayrıca Pandemiden dolayı soğuk kış şartlarında insanların evlerinden çıkmadığını ve bu durumun satışlara da yansıdığını belirten Abdullah Çat, "Pandemiden dolayı evden çıkılmadığı için de aynı oranda azalma söz konusu. Şu an en çok tercih edilen 50-60 yaş aralığında ki vatandaşlarımızın aldığı kasket çeşitlerimiz oluyor. Bizler esnaf olarak ürünlerimizin satılabilmesi için karın yağmasını dört gözle bekliyoruz" şeklinde konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi