ERÜ Veteriner Fakültesi yanında düzenlenen etkinliğe, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, öğretim üyeleri, öğrenciler ve atlı okçular katıldı.

Programda açılış konuşması yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, “Tarihte Türkler atlı okçuluktaki becerilerini savaşçılık, avcılık ve sporculuk gibi alanlardan sosyal alanlara kadar önemli hale getirmiştir. Askeri bayramlarda, dinsel törenlerde gerçekleştirilen çeşitli sportif okçuluk yarışmaları toplumsal hayatta hep var olmuştur. Türklere ait kültür mirası olan atlı okçuluk bir savaş sanatıdır. Bugün ise dünyada birçok branş haline gelen atlı okçulukla ilgili birçok ülkede müsabakalar düzenlenmektedir. Ülkemizde de çok sayıda okçuluk kulübünün olduğunu biliyoruz. 2 bin 500 yıllık kültür hazinesi olan atlı okçuluğu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu ise, “(At Türkün kanadıdır) demişler. Gerçekten kanatlanarak pek çok mesafe kat etmiş milletin evlatlarıyız. Üniversitelerde özellikle geleneğimizi, kültürümüzü yaşatan ve onun bilimsel geçmişini temellerini ortaya koyan ve geleceğe taşıyan kurumlar olarak atlı okçuluk etkinliğinin Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler topluma örnek olması gereken kuruluşlardır. Bu açıdan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından atlı okçular hedef tahtalarına ok atışı yaparak, gösteri alanlarına konulan karpuzları kılıç ile kesti. Törene katılanlar yapılan gösterileri ilgiyle izledi.
Editör: Haber Merkezi