Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski İl Başkanı Av. Mustafa Aslan, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla yeniden adaylığını açıkladı. Aslan, “Kayserimizde ise Kayseri siyaseti değil merkezlerin kopyası ve tekrarından öteye gitmeyen ve Kayseri'nin konuşulmadığı bir siyaset sahnelenmektedir. Partimiz Kayseri özelinde başarısızdır.” Dedi. 

CHP Kayseri eski İl Başkanlarından Av. Mustafa Aslan, düzenlediği basın toplantısıyla yeniden İl başkanlığını açıkladı. 
Partinin Kayseri’de başarısız olduğuna dikkat çeken Av. Aslan, “Uzun yıllardır emek verdiğim ve bugün de her seviyede emek vermeye hazır olduğum partimde İl Başkanlığına aday olduğumu ilan ediyorum.
Bugün ki kararımı almamda ülkemizde, Kayserimizde ve partimizde meydana gelen olağanüstü gelişmeler etkili olmuştur. Ülkemiz alışık olmadığı bir düzende başına buyrukluğun tüm olumsuzluklarını yaşamaktadır. Kayserimizde ise Kayseri siyaseti değil merkezlerin kopyası ve tekrarından öteye gitmeyen ve Kayseri'nin konuşulmadığı bir siyaset sahnelenmektedir.
Partimiz Kayseri özelinde başarısızdır. Partimizin adında HALK vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkenin her noktasına işleyip hep birlikte bir seferberliği bayraklaştırdığı gibi partimizdeki HALK ismi de partimizin Kurtuluş Savaşının temel doğrusu olan halk ile birlikte anlayışı doğrultusunda geleceğin teminat altına alınabileceğine vurgusundan gelen önemli bir noktadır.

Bir ülkede partiler toplumun öz malıdır. Her parti bugünü korumak yerine geleceği kurmak noktasında sürekli yenilenmeli ve fikir ve görüşlere katılıma açık olmalıdır. Bu nedenle özellikle Cumhuriyet Halk Partisinde öncelikle bizim temel yapımızın HALK olduğu unutulamaz. Partimiz tüm halkını kucaklayan kavrayan bir özellikte olması kendisinin ebedi olmasının yegane nedenidir.
Bu nedenlerle patimizin bir Halk partisi olduğu gerçeğinden hareketle bir bayram yeri bir düğün evi olması gereken partimiz kısır çekişmelerin derin yaralara neden olmak üzeredir. Siyasette yer edinmek için siyasete zarar verilemez. Siyaset ülkemizin yarınlarımızın teminatıdır. Bu noktada ve bu bilinçle bir yönetim oluşturulmasını ve bu anlayışın her aşamada savunulmasını Ülkemiz Kayserimiz ve partimiz için önemsiyorum.


Bu nedenlerle partimizin herkesle kucaklaşması ve halkın sesi olması için, geçmişte olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisinin herkesin bir telefonla ulaşabileceği, bir çayını kahvesini içebileceği ve temsil edileceği bir yer olması için ve benden iyileri partimize kazandırmak, geleceğimizi kurmak için kadınlarımız ve gençlerimizi ile var gücümle çalışacağım.

Yerel siyasetin esas olduğu ve bu nedenle şehrimizin en iyi şekilde temsil edilmesi şehrine duyarlı bir siyaset üretilmesi yolunda İl örgütümüzün ve tüm ilçe örgütlerinin de bölgesine hakim ve duyarlı olması yolunda aynı hassasiyeti gözeten bir yapıda olmasını her zaman hassas olunması da gerekmektedir. Bunun en açık örneğini İstanbul Yerel Seçimlerinde ailecek görev alarak çok iyi bir şekilde gördük sonuçlarını hep beraber izledik. Bu nedenle Kayseri'de örgütlerimizin yoksun kaldığı bu çalışma şeklini hep beraber hayata geçirerek tüm partililerimizin partisini sahiplenmesini sağlayacağım.
Bu nedenle tüm partililerimle birlikte çalışmak ve görev almak isteyen herkesle birlikte çalışmak üzere sayın partililerimizin bana görev vermesini istiyorum.
Önümüzde yaşanacak Kayseri Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İl Kongresinin Kayserimize Partimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi