Uzun süredir işlerinden uzak kalan servis esnafının okulların açılmasıyla birlikte mutlu olduklarını belirten Kayseri Minibüsçüler Ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Yavuz Ay, " Şuan da esnafımız mutlu. Servis araçlarımıza 1.5 yıldır kuşlar yuva yaptı. Şuan da esnafımız marşına bastı. Bu sadece taşımacı esnafı ile alakalı değil ülkemizdeki tüm esnaflar tarihinde olmadığı kadar zor bir süreç geçirdi. Özellikle taşımacı gurubu olarak okulların açılması ile birlikte bizde bu zorlu süreci inşallah aşacağız.

Kazasız belasız bir sezon diliyorum tüm meslektaşlarıma. Yaklaşık fiyatlarda %14 zam talebimiz oldu. En yakın mesafe 280 TL’den başlıyor, 2. bölge 305, 3. bölge 320 TL olarak uygulanıyor. Bu meslektaşlarımızın alabileceği en yüksek rakamlar, bunun üzerinde hiç kimsenin bir fiyat talep etme şansı yoktur. Eğer konuyla alakalı herhangi bir sıkıntı olursa odamızı arayabilirler. Fiyat tarifemiz ulaşım koordinasyon merkezimiz tarafından açıklanmaktadır. Özelikle ilköğretim okullarında ilk 8 diye tabir ettiğimiz okullarda rehber personel bulundurma zorunluluğu var, konun koyucu diyor ki, 'Siz eğer aracınızda rehber personel bulunduracaksanız bunun ücretini velilerden almalısınız' diyor, bunun da 105 TL’lik bir rehber öğretmen personel ücreti var, kanun koyucu bu şekilde söylemiş. Bu 105 TL’nin ötesinde bunun SGK giderleri gibi daha üst maliyetler oluyor, esnafa bir faydasının olmadığını söylememde de fayda var" diye konuştu.

"OKULLARIN AÇIK KALMASINI İSTİYORUZ"

Neredeyse tüm servisçilerin aşılandığını ve velilerin endişeli olmaması gerektiğini belirten Kayseri Minibüsçüler Ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Yavuz Ay, "Servisçi esnafının bir tek beklentisi var şuan için sadece okullarımızın açık kalmasını istiyoruz, emin olun başka hiçbir beklentimiz yok ve bugüne kadar yaşamış olduğumuz sıkıntıları tekrar yaşamayız. Ekonomik olarak esnafımız kadar maddi sıkıntı çeken hiç kimse olmamıştır. Esnaf olan herkesin bunu çok iyi anlayacağını düşünüyorum” diyerek servisçi esnafının ilerleyen süreçten tek beklentilerinin okulların yeniden kapatılmamasını istediklerini ifade etti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi