Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İncesu’da Sosyal Yaşam Merkezi açılışı ile Yahyalı İlçe Meydanı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi açılış ve programa katılmak için bulunduğu Kayseri’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncesu Sosyal Yaşam Merkezi ile Yahyalı Meydanı’nın açılış törenine katıldı. Törende gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, AK Parti iktidarının, ekonomide, ulaşımda ve sağlıkta önceki hükümetlerle kıyaslandığında çok daha başarılı olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihi boyunca 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığına dikkat çeken Özhaseki, “Biz AK Parti hükümetleri döneminde, 26 bin kilometreye çıkardık. Bizim meydanlarda anlatacak çok şeyimiz var. Zaten bizim tarlada izimiz vardı, şimdi harmanda da yüzümüz olacak" diye konuştu.
KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
Özhaseki, 2002 yılından sonra Türkiye'de AK Parti hükümetleriyle adeta "sessiz devrim" gerçekleştiğini belirterek, “Hastane kapılarındaki kuyruklarda canımız çıkarken, eczaneden ilaç almak için bile geceden kuyruğa girerken, perişan olurken, bugün 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti alıyoruz. Bu hizmetlerden tabii ki bahsedeceğiz. Kayseri'ye açtığımız şehir hastanesindeki odalar, günlüğü 100-200 dolara kalınan otellerin odaları gibi. Hastalara pijama da veriliyor" ifadelerini kullandı.
AK Parti hükümetlerinin, inanç özgürlüğüne önem verdiğinin altını çizen Özhaseki, şunları söyledi:
"İnançlarımız üzerinde bir baskı vardı. İsteyen başını açar, isteyen örter. Buna karışmaya kimsenin hakkı yok. Eskiden kız kardeşimiz üniversiteye gelir, örtüyü kızımın başından çekerler, bazı hocalar, içerideki ikna odalarına çekerler, çocuğu tehdit ederler, okuldan gönderirlerdi. İzmir'de orduevinde bir başörtülü hanım kardeşim ağlıyor. Niye ağladığını sordular. 'Ben oğlumu babasız büyütüp subay yaptım. Oğlumun şimdi içeride düğünü var, beni başım kapalı diye orduevine almıyorlar' dedi. Bu zulümleri unutmadık biz. Bir başörtülü milletvekili Meclis’e girdiğinde, zamanın başbakanı, elleri ayakları titreye titreye 'bu hanımefendiye haddini bildirin' diye bağırıyordu. CHP'lilerin, şimdi açılışlarda Kuran-ı Kerim okuttuklarına, dualar ettiklerine, mehterler çaldırdıklarına bakmayın siz. İnananlara senelerdir yaptıkları zulmü vatandaş unutmadı. Camileri kapattıklarını unutmadık biz. Ama yine de unutmak istiyoruz biz. İnşallah siz okuduğunuz Kuran-ı Kerim'de, ettiğiniz duada samimisinizdir. İnşallah seçim geldi diye, Cumhurbaşkanımızın karşısına aday oldunuz diye yapmıyorsunuzdur. Allah'tan dileğimiz hidayetinizin daim olması"

Editör: Haber Merkezi