Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi program için bulunduğu Kayseri’de Tomarza Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenliklerine katıldı. Burada gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yapan Bakan Özhaseki, Kayseri’de kendisinin belediye başkanlığına başladığı dönemde Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin olduğunu belirterek, söz konusu dönemde yaşananların dikkat çekici olduğunu vurguladı. Son dönemde, Almanya’da yaklaşan seçimler öncesinde liderlerin Türkiye üzerinden siyaset yapmasını eleştiren Özhaseki, batının Myanmar’da yaşanan katliamlar karşısında sessiz kaldığını söyledi. Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi artık batıya el açmadığını belirten Bakan Özhaseki, “Birçok alanda yatırımlar yapılıyor, büyük yatırımlar yapılmaya da devam edilecek. Bizim ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve çalışmak. Birlik beraberliğimize halel gelirse en büyük bela bu. 1994’te belediye başkanlığına başladım. Belediye başkanlığına başladığımızda büyükşehirde CHP vardı. Maaşlar ödenemiyordu, ikramiyeler verilmiyordu, şehrin ortasından kirli sular gidiyor, çocuklar bu sularda düşüp boğuluyordu. Şehrin bir tarafına sağ mafya diğer tarafına sol mafya hakimdi. Emirgan Parkına aileler giremiyordu. Açlıktan sokakta çocuklar ağlıyordu. İşte böyle bir ortamda işe başladık. Milletvekili arkadaş konuşurken kendi dönemini bir düşünmesi lazım... Elini vicdanına koyması lazım. Bugün Kayseri’nin alt yapıda da üst yapıda da hiçbir sorunu kalmadı. Tüm köylerine su ulaştı, gençlik merkezleri, parklar, yollar yaptık. Eski belediyecilik nerde şimdiki belediyecilik nerede” diye konuştu.

“SÖZÜNÜZLE ÖZÜNÜZ BİR OLACAK”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmişte kendisine yönelik iftiralarından dolayı başlayan mahkeme süreçlerinin tamamlandığını hatırlatan Bakan Özhaseki, davaların kendi lehine sonuçlanmasına ve Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin yalan olduğunun belgelenmesine rağmen kendisinden özür dilenmediğini dile getirdi. Özhaseki, “Siyasetçi dürüst olmalı. Hırsıza, yalancıya, müfteriye sahip çıkılmaz. 4-5 sene önce Ana Muhalefetin Genel Başkanı bana birçok iftirada bulundu. Mahkemeler bitti, haklılığım ortaya çıktı ancak bir kez özür dilemedi. Yalanları ortaya çıktı ondan aldığım tazminatlarla da sucuk aldım dağıttım tüm Kayseri’de buna şahit. Sözlerinizle özünüz bir olacak. Dışarı çıkıp adalet deyip burada iftira atmayacaksınız. Siyasetçi hırsız olmamalı deyip kendiniz hırsızlık yapmayacaksınız. Belediyelerinde tarihe geçmiş büyük hırsızlıklar var. CHP döneminde İstanbul İSKİ’de yaşanan olay ve Kocaeli Yuvacık Barajı. Kocaeli’de dönemin belediye başkanı 3.5 milyar dolar harcayarak bu baraja su doldurdu. Biz bunun 10 katı büyüklüğünde Kızılırmak’ı yaptık tek kuruş cebimizden çıkmadı. CHP döneminde sokakta açlıktan ağlayan çocuklar vardı biz geldik aşevleri açtık. Şimdi ben fakirim, evime sıcak yemek girmiyor diyen adamdan ben davacıyım. Böyle bir şey yok. Kayseri’de aşevlerini açtığım zaman CHP’nin il başkanı basın toplantısı yapıp, insanları hazıra alıştırıyorsunuz dedi. O aşevleri sayesinde insanların karnı doyuyor artık” ifadelerini kullandı.

“VİCDANINIZI TAMAMEN Mİ YİTİRDİNİZ?”

Son dönemde Türkiye’nin yaşanan ekonomi alanındaki gelişmelerle kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıktığını belirten Bakan Özhaseki, IMF’ye olan borcun tamamen silinmesiyle Türkiye’nin kimseye el açmayacağını belirtti. Almanya’da yaklaşan seçimler öncesinde Türkiye üzerinden yapılan tartışmaları eleştiren Özhaseki, “Almanya’da seçim dönemi yaklaşıyor bu süreçte yatıp kalkıp Türkiye’yi tartışıyorlar. Merkel ile sosyal demokratların lideri tartıştı yakın zaman önce. Program boyunca Türkiye’den bahsediyorlar. Kendi ekonomik sorunlarınızı, federasyonlar arası eşitsizliği konuşsanıza. Sonra dönüp Türkiye’de insan hakları ihlali olduğundan söz ediyorlar. Myanmar’da çocuklara işkenceler ediliyor. Ey batı, vicdanınızı tamamen mi yitirdiniz? İki cümle söyleyin bari. Vicdandan, merhametten yoksunlar. Biz Türkiye olarak batının vicdanı olmaya devam edeceğiz”
Editör: Haber Merkezi