Yargıtay'ın ''Vatandaştan kayıp-kaçak bedeli alınamaz'' kararı uygulanmıyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız, vatandaştan kesilen kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedelini iptal eden Yargıtay’ın kararını uygulamama konusunda, “Muhatabım Yargıtay değil, Danıştay’dır. Danıştay da lehimize kararlar veriyor” yorumu yaptı.
TANRIKULU, ÖNERGE VERMİŞTİ
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yargıtay 3’üncü Hukuk Dairesi’nin Ekim 2014′de verdiği ve Yargıtay Genel Kurulu’nun da onayladığı “vatandaştan kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedelinin alınmayacağı” yönündeki kararını hatırlatarak, “Bakanlığınız hangi hak ve gerekçeyle Yargıtay’ın aldığı kararı uygulamamakta ve vatandaştan kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedeli almayı sürdürmektedir?” diye sordu.
"GÖREVLİ MAHKEME DANIŞTAY’DIR"
Önergeye yanıt veren Enerji Bakanı Taner Yıldız ise ‘’Kayıp-kaçak bedelinin iptali talebiyle EPDK aleyhine açılan davalarda görevli mahkeme Danıştay’dır. Danıştay, söz konusu bedelin iptali talebiyle açılan davaların tamamında yürütmeyi durdurma istemlerini reddetmiş olup esasa ilişkin incelemesini sürdürmektedir. Düzenleyici bir işlem mahkeme tarafından iptal edilmedikçe veya yetkili merci tarafından geri alınmadıkça yürürlüktedir. Kayıp-kaçak bedeline ilişkin EPDK Kurul Kararı yürürlükte olup meri mevzuatın bir parçasıdır’’ dedi.
HABER:ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi