Tunç, sezonla ilgili beklentilerini "1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla satışlarımız hareketli olacak. Ucuz olmasını temenni ediyor ve satışların çok olacağına inanıyoruz" diyerek paylaştı. Satışların normal seyrin altında gittiğini belirten Tunç, "Balık satışında fazla artış olmadı. Pandemi bunu büyük ölçüde etkiledi. Millet fazla dışarı çıkamadı. Böylece satışlarımız azaldı" dedi.

Balık fiyatlarına da değinen Tunç, "Geçen seneye göre balıklar yarı fiyatına satılıyor. Alabalığın kilogramı 25 TL, somon 30 TL, çupra ve levrek ise 40-45 TL arasında. Sezonun açılmasınından sonra deniz balıklarının çıkmasıyla birlikte fiyatlar daha da ucuzlar" diye konuştu.

Tunç, kent sakinlerinin balığı az tükettiğini vurgulayarak "Kayseri'de balık kültürü yok. Bu mevsim genelde gurbetçilerimize satış yapıyoruz. Kayserililer yazın balık yemez, kışın ise balığa çöker" diye konuştu. Tunç, konuşmasını "İnşallah balıkçılık iyi gider, havalar serin olur ve balıkta bolluk meydana gelir" diyerek sonlandırdı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi