Fiyatların düşeceğini belirten Balıkçı Nafız Gerçek "Bu sene Palamut bol. Şu an kilosu 30 TL ama adet olarak satılacak. İstavrit var yeni. Güzel Karadeniz Hamsisi var. Vatandaşların bol bol yemelerini tavsiye ederim. Bu sene hamsiler güzel çıkacak inşallah. Umudumuz Palamut ve Hamsiden zaten. Geçen sene 24 TL’ye sattığımız Hamsi bu sene 19 TL. Fiyatlar düşüyor çünkü balık çıkıyor. Bu sene beklentilerimizi karşıladı. Palamut ve Somon salgına karşıda bağışıklığımızı arttırır. Özellikle Palamut vitamin oranı yüksek bir balık" diye konuştu.

Balık Çeşitliğinin artması bizim için çok önemli diyen Balıkçı Yunus Mert "Sezonun yeni açılması bizleri mutlu ediyor. Balık çeşitlerinin çoğalması bizim için önemli. Kayseri’de tüketim çok fazla. Halk bilinçlendi artık. Çevre illerden gelenlerde çok fazla. Pandemiden dolayı insanlar tedirgin.

Yemeye içmeye çok dikkat ediyorlar. Burada sosyal medyanın da çok büyük etkisi var. Tüketim çok fazlalaştı, yetişemiyoruz. Bayanlar kılçıksız ve kokusuz olduğu için en çok Mezgit yiyor" ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi