Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER),Bangladeş'i ve Bangladeşli öğrencileri tanıtmak amacıyla, tanıtım gecesi düzenledi.
KUDER dernek binasında düzenlenen programda, Bangladeşli öğrenciler kendi ülkelerini Kayserililere anlattı. Etkinlik, Bangladeş mutfağına ait yemeklerin katılımcılara ikram edilmesiyle başladı. Daha sonra, Bangladeş'in tarihi, kültürü, ekonomisi, coğrafi özellikleri ve dini yapısı, Bangladeşli öğrenci Ejaz Kadry tarafından anlatıldı. İslam toplumlarının asıl bağımsızlığının, İslam Birliği'nin kurulmasıyla olabileceğini söyleyen KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, şöyle konuştu:

"Müslüman toplumların, birbirini daha iyi tanımaları ve ümmet birliği şuurunun oluşturulması için, her hafta bir İslam memleketini hem öğrencilerimize hem de Kayseri halkına tanıtmaya çalışıyoruz Bu hafta, Bangladeş'in bağımsızlığının yıl dönümü olması hasebiyle, Bangladeş'i ele aldık. Öğrenci kardeşlerimiz, ülkelerini çok güzel bir şekilde tanıttılar. Fakat şunu anlamış olduk ki, İslam toplumlarının asıl bağımsızlığı, İslam Birliği'nin kurulmasıyla olacaktır. Bu noktada, tüm Müslümanlara çok büyük görevler düşüyor. Biz KUDER olarak, bu birlikteliğin oluşturulması için üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi