KAYSERİ'demi Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Dünya Bilimler Akademisi'ne 'Genç Üye' olarak seçildi.

Prof. Dr. Baran, 2015 yılında Dünya Bilimler Akademisi üyeliğine gösterilen adaylar arasından üstün başarılı bulunarak akademi üyeliğine kabul edildi. Dünya Bilimler Akademisi, her sene tüm dünyadan 40 yaş altı 25 bilim insanını 'Genç Üye' (Young Affiliate) olarak üyeliğe kabul ediyor. Prof. Dr. Baran, üyelik belgesini 18 Kasım 2015'te Viyana, Avusturya'da düzenlenecek bir törenle alacak.

Dünya Bilimler Akademisi, 1983 yılında, gelişmekte olan ülkelerdeki bilimsel çalışmaların zorlukları üzerine çalışmalar yapmak konusunda kararlı bir grup seçkin bilim insanı tarafından kuruldu. Merkezi İtalya'da olan Dünya Bilimler Akademisi (The World Academy of Sciences), 70 farklı ülkeden bin bilim insanını bir araya getiren ve liyakate dayalı bir bilim akademisi. Bu akademinin öncelikli amacı Güney ülkelerdeki sürdürülebilir gelişimi sağlamak için bilimsel kapasiteyi ve mükemmeliyeti arttırmak.


Editör: Haber Merkezi