AKP ve MHP’nin barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hamlesine tepkiler sürüyor. Süreci değerlendiren barolar, hükümetle müzakerelerden sonuç alınmadığını belirtti. Ortak eylem kararı alan barolar, cumartesi günü bulundukları kentlerden Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını açıklamıştı.

Kayseri Barosu Başkanı Av. Cavit Dursun ise Çarşamba günü basın açıklaması düzenledi, Cuma gününden başlayıp Pazar günü de devam edecek olan sembolik yürüyüşünü başlattı. Dursun’un yürüyüşü esnasındaki paylaştığı fotoğraflara ise sosyal medya ortamlarında olumsuz yorumlar artmaya başladı. Açıklamalarda bulunan Cavit Dursun, “bugün gelinen noktada insanlar konuşamıyor! Vicdan sahibi İnsanlar da konuşmuyor! Ülke azgın bir cehaletin elinde kalıyor!” dedi.

Sıra Savunmaya Geldi!

Neden yürüyüş gerçekleştirdiği yönündeki soruyu cevaplayan Av. Cavit Dursun, “Ülkedeki durumları görüyorsunuz… Şu anda da maalesef ki yargının bir özelleştirilip, susturulması söz konusu. Böle bir süreç yaşıyoruz. Devletin bütün kurumları ve kuralları aşındırılarak yok ediliyor! Sıra savunmaya geldi, sıra vatandaşın son nefesini kesmeye geldi. Ben avukatlar ya da baro için yürümüyorum! Avukat neden var? Avukat vatandaşların haklarını savunmak için var. Baro neden var? Baro, vekalet alıp da davaya girmez. Barolar tarih boyunca bütün insanlık haklarının genel koruyucusu ve kollayıcısıdır. Biz bunun için varız, yargı bunun var. Ancak bugün gelinen noktada insanlar konuşamıyor! Vicdan sahibi İnsanlar da konuşmuyor! Ülke azgın bir cehaletin elinde kalıyor! Konu hakkında zerre gram bilgisi olmayan konuşuyor! Menfaatleri zedelenenler, şehirde hırsızlık, yolsuzluklardan bilgisi olmayan konuşuyor, başka yerden husumeti olanlar konuşuyor! Bu husumetlerin tamamı kurumsal husumetler! Benim kimseyle bir alış verişim yok! Ama biz bu ülkenin aydınlık geleceği için yürüyoruz. Çocuklarımız için yürüyoruz. Ameller niyetlere göredir. Ben kimse için yürümüyorum.” şeklinde konuştu.

Yürüyüşümüz Semboliktir

Her Baro Başkanı kendi şehriyle ilgili konulara dikkat çekerek yürüyüş başlattığını belirten Başkan Dursun, “Asıl olan konu hukuk, adalet, vicdandır” diye konuştu. Başkan Dursun şunları söyledi: “Bu sembolik bir yürüyüş. Yani Cuma, Cumartesi ve Pazar günü 3 gün olmak üzere planlandı. Bir eylem planı hazırladık. Çarşamba günü eş zamanlı bir basın açıklaması yaptık. Her baro kendi açıklamasını yaptı. Yani her baro kendi hikayesini anlattı. Her şehrin farklı değerleri var, hassasiyetleri var, her baronun farklı durumları var. Asıl olan konu hukuk, adalet, vicdandır. Tek başımıza yürüme kararı aldık. Bütün başkanlar yürüyecek. Ben barodan çıktım yürüdüm. Tabi tekrar hatırlatıyorum bu bir sembolik yürüyüştür. Ankara’ya kadar yürümeyeceğiz.”

Yollarda Olumlu Tepkiler Aldık

Yollarda her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarına dikkat çeken Başkan Dursun, “Yollarda olumsuz hiçbir şeyle karşılaşmadım. Vatandaşlarımız sağ olsunlar bizim için arabasını durdurdular, bizlere teşekkür ettiler, sorunlarını ilettiler. Bizlere yiyecek ve içecekler ikram ettiler.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi