Kayseri'de 800 yıllık Kapalı Çarşısı'yla bağlantılı olarak hizmet veren Bedesten Çarşısı'nın uzun bir tarihi geçmişe sahip olduğu belirtildi. 1497 yılında yapılan ve bugüne kadar gelen çarşıda halen halı ve kilim alanında iş yapan esnaf yer alıyor. Çarşı esnafı son günlerde yerlere atılan başta izmarit ve kağıt olmak üzere çöplerden yana bir hayli dertli. Her gün çarşıyı temizlemekten yorulduklarını dile getiren 25 yıllık halıcı 48 yaşındaki Ahmet Küçükercan, çareyi çarşı girişlerine yazı yazmada bulduklarını söyledi.

Çarşının Kapalı Çarşı girişine yere atılan çöplere engel olmak için 'Eğer insan-ı kamil isen kirletmezsin burayı, yok başka mahlûk isen her şey atabilirsin', 'Eğer insan isen atmazsın buraya bir şey, başka mahluk isen her şey atabilirsin' yazılı iki kartonu asan Küçükercan, şöyle konuştu:

"Artık her gün çarşıyı temizlemekten bıktık, usandık. Ne yazık ki vatandaşlar, sigara izmariti, pet şişe, kağıt ve benzeri çöpleri tarihi çarşının koridorlarına atıyor. Bu da hoş görüntüler oluşturmuyor. Turistler, il dışından insanlar geliyor. Ortaya çıkan tablo bize yakışmıyor. Burada bir tarih yatıyor ve tarihimizi korumalıyız, yani tarihi mirasımıza sahip çıkmalıyız. Bu herkesin görevi olmalıdır. İşte bu çöp sorununa engel olmak için çarşı girişlerine yazılar yazdım ve vatandaşların dikkatini çekmek istedim. Şimdilik bazı vatandaşlar okuyup, bazıları aldırmadan geçiyor. Bakalım, bu yazılar sonuç verecek mi?" 
Editör: Haber Merkezi