Başkan Büyükkılıç, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyükkılıç, mesajında “19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, aziz silah arkadaşlarına ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 19 Mayıs’ın bağımsızlığın, özgürlüğün, birlik ve beraberliğin zirve yaptığı bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Durumu anlatmaya "kötü" kelimesinin dahi yetmeyeceği bir zamanda işgalci güçler, yurdu talana girişmişti. Asker yoktu, silah yoktu, ekonomi yoktu. 102 yıl önce bu yoklukların olmasına rağmen milli mücadele meşalesini Samsun'da ateşleyen, Amasya, Erzurum, Sivas ve Kayseri’nin ardından Ankara ile Türk milletini arkasına alarak Anadolu’yu yeniden ayağa kaldırıp, tüm dünyaya Türk’ün gücünü bir kez daha gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve istiklal için canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, hatıraları önünde saygıyla yâd ediyoruz” diye konuştu.

Mesajında, ‘19 Mayıs, zedelenmiş, yorgun düşmüş bir milletin vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden inşa ettiği gündür’ diyen Büyükkılıç, “19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktasıdır. 19 Mayıs, ‘kurtuluş’tur. 19 Mayıs, milli mücadelenin simgelerindendir” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER, ONLARA LAYIK OLACAK PROJELERİ HAK EDİYOR”

Başkan Büyükkılıç, dün olduğu gibi bugün de ülkenin geleceğinin gençlere emanet edileceğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Sevgili gençlerimiz, her birinizin alnından öpüyorum. Bugün eğer biz buralardan sizlere layık olma yolunda hizmet ediyor, bu çalışmaları yapıyorsak bu gençlerimiz sayesindedir. Mazeretlere sığınmadan, el ele vermek suretiyle, şehrimize, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize layık olma yolunda çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü belirtmek istiyorum. Gençlerimiz beklenti içerisinde, onlara layık olacak projeleri hak ediyor, biz de o yönde gayret gösteriyoruz. Kültürel alanda, sportif alanda, turizm alanında, eğitim alanında, şehrimize yakışan imarlaşma alanında hizmetler veriyoruz. İnşallah yapacağımız ve yapacak olduğumuz çalışmalar ile şehrimizi daha iyi noktaya taşıyacağız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi