Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler vekuvvet komutanlarının bulunduğu heyeti, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndaBüyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok karşıladı.

HEYET, A400M UÇAKLARININ HANGARLARINI İNCELEDİ

Karşılamanın ardından heyet, yapımı devam eden yeni hangarların inşaatını inceledi. Daha sonra, A400M uçaklarının bakımlarının yapıldığı hangarı ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan heyet incelemelerin ardından tablet dağıtımı törenine geçti.

Orduevi’nde düzenlenen şehit ve gazi çocuklarına tablet dağıtım törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Hülya Nergis, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tablet dağıtım töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Genelkurmay başkanımız, kara ve deniz kuvvetleri komutanlarımızla birlikte güzide memleketim Kayseri’de siz değerli hemşerilerim ve pırıl pırıl evlatlarımızla bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Bakan Akar, gençlere yürekten güvendiklerini belirterek, “Gençlerimizden yegane beklentimiz ülkemizin geleceği için kendilerini daha iyi ve sürekli geliştirmeleridir. Zira bilgi yarı ömürlüdür, her geçen gün eskimektedir. Kayseri’de bir söz vardır.Biraz doğru, biraz yanlış, ‘kafası çalışan çocuğu okutmazlar’ diye meşhur bir söz vardı. Artık bu söz eskidi, hükmünü yitirdi, ülkemizin geleceği bilim ve teknolojidedir, kıymetli evlatlarımızın ülkemizi bilim ve teknolojide daha da ileri seviyelere taşıyacak yetenekte, azim ve kararlılıkta olduğuna yürekten inanıyor ve gençlerimize güveniyoruz” diye konuştu.

“TERÖRİSTLERİN KAÇACAK YERİ KALMADI”

Ülkenin ve bölgenin hassas, kritik bir dönemden geçtiğini de vurgulayan Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, karada, denizde, havada ülkemizin haklarını korumak, 84 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için, başta FETÖ, PKK, YPG ve DEAŞ olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Teröristlerin kaçacak yeri kalmadı, en güvenli oldukları yerlerde bile inlerini başlarına yıktık, yıkmaya devam edeceğiz. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar artan bir şiddet ve tempoda taarruzi bir anlayışla devam edecektir. Kahraman mehmetçiğimizin, komandolarımızın nefesi teröristlerin enselerinde” ifadelerini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın da, törende yaptığı konuşmada “Ülkemizin, milletimizin geleceği için, ezanımız, bayrağımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız ve gelecek nesillere aktarmak için de her türlü çabayı göstereceğiz. Bizler şehit ailelerimizin, gazilerimizin, yakınlarının hizmetindeyiz, emrindeyiz” dedi.Konuşmaların ardından şehit ve gazi çocuklarına tablet dağıtımı yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, komuta kademesini Kayseri’de ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, ziyaretin çok verimli geçtiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi