Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesini gezerek incelemelerde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç, özellikle son yıllarda Kayseri’deki gelişimin bir rastlantı olmadığını, toplumsal kalkınmanın ve ekonomik planlama ve istikrarlı yatırımların bir sonucu olduğunu söyledi.

Kayseri ilinin bir üretim ve buna bağlantılı ticaret merkezi olduğunu özellikle bölge şehir olmasından dolayı ekonominin merkezi konumunda bulunduğunu belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Kayseri iç Anadolu’nun ve ipek yolunun tam ortasında olduğunu belirterek konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

“Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri’nin % 50 sine hizmet veriyorduk. Bundan böyle Kayseri’nin tamamına hizmet vereceğiz. Yani Melikgazi’deki ekonomik canlılık, üretimdeki artış, istihdamın oluştuğu çalışmaları Kayserimizin tüm ilçelerine yaygınlaştıracağız. Melikgazi de organize sanayi bölgesinin gelişerek fabrikaların artması, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurularak gelişmesi, Serbest bölgenin oluşması, büyük alış veriş merkezlerin Melikgazi de yer alması, esnaf sitelerin artması, arazi ve emlak değerlerin artması, istihdamın artması bir tesadüf eseri oluşmamıştır. Bu kadar olumlu yapı ve birliğin temelinde Belediye yatırımların büyük önemi vardır. Melikgazi Belediyesinin planlı, gerçekçi ve akılcı yatırımları birçok olumlu gelişmeyi beraberinde getirmiştir. Şimdi sıra bunu Kayseri sathına uygulamasına gelmiştir.”

Editör: Haber Merkezi