Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dünya Engelliler Haftası nedeni ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Özel Çocuklar Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldı. Şenlikte konuşan Başkan Büyükkılıç, engellilerin sorunlarını çözmek için azami derecede gayret sarf ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katılımıyla yapılan Özel Çocuklar Çocuk Oyunları Şenliği’ne Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri ve Özel Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da katıldı.

Özel çocuklar için gerçekleştirilen bu anlamlı programda bir konuşma yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, devletimizin engelli yavrularımızın her zaman yanında olduğunu söyledi. Özel çocuklar için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bu güzel yavrularımızın hizmetkarı olmak hepimiz için birer ibadet vesilesidir” dedi. Engelli bireylere fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinin görüldüğünü vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, onlara fırsat verildiği takdirde toplumun kazanacağını belirtti. Kayseri’de özel çocuklarımız için önemli çalışmalar yapıldığını da ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde Kayseri’mizde önemli çalışmalar yapıyoruz. Hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, sendikalarımızın gayretlerini de çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimiz için Erciyes Üniversitesi karşısına çok güzel bir tesis yapıyoruz. Mimarsinan Parkı içinde engelli yavrularımıza yönelik, günü birlik bir tesisimizin de temelini attık. Tesisleri en kısa sürede hizmete sunacağız. Hangi yaş grubundan olursa olsun, engellilerimizin derdi bizim de derdimiz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın konuşmasının ardından özel çocuklar folklor gösterileri yaptılar ve çeşitli oyunlar oynadılar.

Editör: Haber Merkezi