Kayseri'de bir süredir yıldır yol düzenlemesi süren Kayseri Talas Tramvay hattı'na yönelik 'çöktü' iddiasında bulunan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel'e, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sert yanıt verdi. Büyükkılıç, "Yeni tramvay hattı çalışmalarına ilişkin bazı basın ve yayın organlarında yer alan gerçek dışı iddialar üzerine açıklama yapılması zarureti oluşmuştur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi sıfatıyla bir kişinin ifadelerinin yer aldığı, kamuoyuna ve basına yansıyan “Talas Tramvay Hattı Yine Çöktü” başlıklı haber ve içeriği, tamamen gerçek dışıdır.

Kentin ulaşım sistemini modern, konforlu ve güvenli hale getirecek birçok proje Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bir hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda raylı sistem ağını genişletip geliştirerek şehrin önemli noktalarına alternatif ve konforlu ulaşım imkânı sağlayacak yeni tramvay hatlarında devam eden hummalı çalışmalar, sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde sürmektedir.

“Kayseri Raylı Sistem 5’inci Aşama Talas Mevlana-Furkan Doğan Arası Tramvay Hattı Yapım İşi” kapsamında mevcut T2 Hattı (Meydan-Talas Cemil Baba) ile yapımı devam eden Talas Mevlana-Furkan Doğan arası tramvay hattı Furkan Doğan kavşak bölgesinde kesişmektedir.

Söz konusu hatların entegre edilebilmesi için T2 hattı 28.07.2022 tarihinde geçici olarak işletmeye kapatılarak belirli bir program çerçevesinde çalışmalara başlanmış ve henüz kapatılarak yapılan çalışmaların 14’üncü gününde bulunulmaktadır. Başlangıç tarihinden 45 gün sonra yani 12.09.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.

İddia edildiği gibi mevcut hattın çökmesi söz konusu olmayıp, bahse konu çalışmalar, yapım çalışmaları sürmekte olan 5’inci Aşama Anayurt Tramvay Hattı ile mevcut hattın birbiri ile entegrasyonu için yapılmaktadır.

Kamuoyuna daha önce de duyurmuş olduğumuz üzere bu çalışmalar, herhangi bir sorun veya arızadan dolayı değil, kentteki ulaşımın genişletilmesi ve geliştirilmesi için yapılan ve planlı bir şeklide yürütülen projeler nedeniyle kaynaklanmaktadır.

İhale projeleri gereği mevcut hattı dik geçecek raylı sistem, ray kavşak imalatı yapılarak yaklaşık 300 metre Hulusi Akar Bulvarı’nda devam ettirilecektir. Ayrıca 5’inci Aşama Anayurt Tramvay Hattı, çift hat olarak İpeksaray istikametine doğru çapraz geçiş elemanı (kruvazman) ile makas yapılarak mevcut tramvay hattına entegrasyonu sağlanacaktır.

Böylece, Anayurt bölgesinden gelen tramvay seferleri mevcut tramvay hattına bağlanarak Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na kadar gidebilecek ve tramvay hatlarının bütünlüğü sağlanmış olacaktır. Bahse konu hususta ihale dokümanlarına, projelerine ve işin şartnamelerine uygun olarak çalışmalara ihalesi kapsamında devam edilmektedir.

Öte yandan tramvay hattı yapılan bölgede vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşadığı iddiaları da tamamen asılsız olmakla birlikte, yeni açılacak olan hatlarımızın mevcut hatlara entegrasyonu nedeni ile 24 Temmuz tarihinden itibaren hizmet veremeyen T2 hattımıza paralel olan 19 No’lu otobüs hattımız, vatandaşlarımıza aralıksız hizmet vermektedir.

Hal böyleyken, Kazım Yücel’in Meclis Üyesi sıfatıyla yaptığı doğru olmayan, siyasi ve maksatlı yaklaşımını ve ulaşım alanında yapılan bu önemli projeyi kamuoyunda itibarsızlaştırma çabasını kınıyoruz.

Ayrıca söz konusu gazetenin hiçbir gerçek dayanağı olmayan, her cümlesi iftira içeren ifadelerin doğruluğunu sorgulamadan, iddiaları, “Talas Tramvay Hattı Yine Çöktü” başlığı ile manşetine taşıması gazeteciliğin hiçbir ilkesi ile bağdaşmadığı gibi yanlış ve yanlı algı oluşturmaya hizmet eden bir anlayışın eseri olmaktadır.

Bu tip manipülatif haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemesini rica ediyor, muhalefetin gerçek dışı ve asılsız iddialarını da bir kez daha kamuoyunun vicdanına ve takdirine bırakıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi