MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, UNESCO Dünya mirasına aday olması için mücadele ettiği Koramaz vadisinde incelemelerde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, açık hava müzesi konumunda olan 12 kilometre uzunluğundaki Koramaz Vadisi’nin önemine vurgu yaparak “Bir servetin, hazinenin üzerinde oturuyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak bunu değerlendirmeliyiz. Bu amaç ile oluşturulan Belediye Meclis Üyelerimiz ile ilgili komisyon üyelerinin yer aldığı teknik ekip ile birlikte görsel bir brifing düzenledik” dedi.

Büyükbürüngüz, Subaşı, Küçükbürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse, Isbıdın, Mancusun bölgesini içerisine alan 12 kilometrelik Koramaz vadisi içerisinde yer alan tarihi dokunun yanı sıra bölgeye özel doğal güzelliklerinde yer almasının UNESCO Dünya Mirasına aday olunmasına yeterli olduğunu belirten Başkanı Memduh Büyükkılıç Teknik ekibin yer aldığı görsel brifing ile şu açıklamalarda bulundu:

“Biz adeta bir servetin üzerinde oturuyoruz ve bu servetin kıymetini biliyoruz. Ancak bunu tescillemek istiyoruz. Germir, Tavlusun ayrı bir hazinedir. Bunların her birinin Melikgazi sınırları içinde olması bizim belki de duyarlılığımızı artırıyor. Son çıkan yasalarla birlikte belediyelerimize sağlanacak imkanlar ve destekler var. Çalışmamız herkesin desteğine ve himayesine açıktır. Belediye, Üniversite, kamu kurum ve kuruluşlar, konu ile ilgili mesleki oda, mesleki kuruluşlar ile turizm şirketleri ile ortak çalışma verimliliği artıracaktır”

Başkan Büyükkılıç, Koramaz Vadisi ile ilgili olarak gelen yerli ve yabancı turistler konusunda değerlendirileceğini çalışma sonucunda ekonomiye ve istihdama da katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.



Editör: Haber Merkezi