Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Büyükşehir Belediye Başkanları Zirvesi için gittiği Ankara’da Kayseri ile ilgili önemli görüşmeler yaptı. Başkan Büyükkılıç’ın görüşme trafiği erken saatlerde başladı ve gün boyunca devam etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’daki temaslarına Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya’yı ziyaret ederek başladı. Görüşmede Kayseri’de yapılan Sağlık Turizmi Çalıştayı ve sonrasında sağlık turizmi alanında yaşanan gelişmeler ele alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, USHAŞ’ın ardından Sağlık Bakanlığı’na geçerek Erciyes Üniversitesi Eski Rektörü de olan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ile görüştü. Sağlık Bakanlığı’nda Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile de bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, Bakan Yardımcılarıyla Kayseri’nin sağlıkla ilgili beklentilerini paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ı da ziyaret etti. Temmuz ayında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Aktaş’a hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Büyükkılıç, ülkemizin huzur ve güvenini sağlayan fedakar emniyet teşkilatına Emniyet Genel Müdürü Aktaş’ın şahsında teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na geçerek Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Necdet Sümbül‘ü ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent Raylı Sistem Hattı’nın ihalesini yapacak olan Altyapı Genel Müdürlüğü’nü ziyaretinde ihale sürecine ilişkin bilgi aldı.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Ankara’daki yoğun temaslarını TCDD Genel Müdürlüğü ile sürdürerek Genel Müdür Ali İhsan Uygun ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Arıkan'ı ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyarette her iki müdürlüğün sahasında olan konularla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara temasları çerçevesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi