BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası’nın Mayıs ayı meclis toplantısının konuğu oldu. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalar yapan Başkan Çelik, olağanüstü bir hızla çalıştıklarını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Sanayi Odası’nda Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından karşılandı. Meclis Başkanı Özkaya’nın Mayıs ayı meclis toplantısını açmasının ardından konuşan Büyüksimitçi, döviz kurları ile ilgili görüşlerini belirtti ve ihracat rakamlarında Kayseri’nin yerine ilişkin açıklamalar yaptı. Meclis toplantısının konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sanayicilere Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda yaptığı çalışmaları anlattı. Üç yılda olağanüstü bir hızla çalıştıklarını dile getiren Başkan Çelik, “Yapılan işler takdir edildikçe daha fazla şevklenerek daha hızlı koşturuyoruz” dedi.


3 yılda yapılan çalışmaları anlattığı sunumuna ulaşım yatırımlarıyla başlayan Başkan Mustafa Çelik, yapılan ve başlanan köprülü kavşaklar ve açılan bulvarlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Trafiği rahatlatmak için yaptıkları yol genişletme, kavşak düzenleme çalışmalarına da değinen Başkan Mustafa Çelik, Sivas Caddesi’nde başlattıkları çalışmadan bahsederek şöyle konuştu: “Kısa süre sonra Cumhuriyet Meydanı ile Forum Kayseri arasında trafiğinin ne kadar rahatladığını göreceksiniz. Burada otoparkı kaldırıyoruz. Kaldırıma da 120 santim korkuluk koyuyoruz. Oradaki esnafları da korumak bizim görevimiz; ama biz 1 milyon 350 bin kişinin Başkanıyız. Ankara’da Kızılay’da, İstanbul’da Taksim’de aracını park edip alışveriş yaparak trafiği kilitleyeni görüyor musunuz?” Toplu taşımanın ulaşımın ana unsurlarından birisi olduğunu dile getiren ve bu anlamda yaptıkları yatırımları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, üç yılda 110 otobüs, 14 elektrikli otobüs ve 30 adet raylı sistem aracı aldıklarını belirtti. Yeni raylı sistem hatları hakkında da bilgi veren Çelik, iki hattın temelini bu yıl atacaklarını kaydetti.


Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda 3 yılda her biri 1 milyon ve üzeri olan toplam 1,5 milyar TL maliyeti aşan 742 ihale yaptıklarını ve 5 bin 700 noktada çalıştıklarını kaydetti.



Editör: Haber Merkezi