Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, NTV’deki Finans Kafe programına katıldı. Program sunucusunun Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi ve Erciyes ile ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Çelik, “Biz Kayseri’de klasik belediyecilik hizmetlerini yapmakla övünmüyoruz. Ulaşım, toplu taşım, yeşil alan, kentsel dönüşüm gibi hizmetleri yapmak zaten bizim boynumuzun borcu. Bir belediye başkanı, o şehirde yaşayan insanların huzurunu ve mutluluğunu da artırmak zorunda. Bu nedenle şehri ve şehrin ekonomisini büyütmek için çalışıyoruz” dedi.

“PASTIRMA VE SUCUKTA 1 NUMARAYIZ”

Şehrin ekonomisine yönelik projelerden Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesi hakkında bilgi veren Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri et ve et ürünlerinin merkezi durumunda. Pastırma ve sucukta bir numarayız. Bu kategoride zaten 2,3, 4 numara yok. Bu alanda hamdolsun tekiz. Böyle bir ilde besicilik yeteri kadar gelişmemişti. Kayseri’de belediye olarak her meslek grubunun önünü açacak işyerleri yapılmasını sağladık. Mobilyakent projesi bunun bir örneği. Esnaf ya da ticaret erbabı işyeri sıkıntısı kalmazsa işini çabuk büyütüyor ve çok çabuk ilerliyor. Biz de besici esnafımız için çalıştık ve 5,5 milyon metrekare bir alanı temin ederek 80 bin baş hayvanın besisinin yapılacağı bir anlamda organize besi bölgesi olarak planladık.” Şu an Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesi’nde talep topladıklarını ifade eden Başkan Çelik, 2018 yılı Nisan, Mayıs aylarında arsa teslimine başlayabileceklerini söyledi. Beydeğirmeni Projesi’nin doğrudan 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve her yıl 800 milyon TL Kayseri ekonomisine katkı sunacağını vurgulayan Çelik, 2018’da besi ahırlarının yapımına başlanacağını, 2019’da da üretimin bu bölgede başlayacağını kaydetti.

“RUSYA’DAN ERCİYES’E TURİST GELECEK”

Sadece Kayseri değil Türkiye ekonomisine katkı sunacak olan Erciyes projesi hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Erciyes’e bu yıl Rusya’dan turistlerin geleceğini açıkladı. Erciyes’i anlatmak için tur operatörü gibi gayret gösterdiklerini ve dünyanın her yerindeki fuarlara katıldıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Bu gayretlerimiz ilk meyvesini verdi. 29 Aralık’tan sonra her hafta Moskova-Kayseri hattında charter seferleri başlıyor. Erciyes’i bundan sonra çok daha iyi tanıtıp, ulusal ve uluslararası çapta merkez yapacağız” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASI YİNE KAYSERİ’DE

Erciyes’in uluslararası önemine de dikkat çeken Başkan Çelik, “Erciyes, sadece Kayseri’nin değil, Türkiye’nin ve dünyanın bir dağı. 2015-2016 sezonunda Dünya Snowboard Kupası’nı aldık. Geçen sezon da yine bu kupayı üstlendik. Çok başarılı yaptığımız için bu sene de bize verdiler. Üç yıl üst üste bu şampiyonayı almak büyük başarı” diye konuştu. Bir soru üzerine Erciyes’i yöneten Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Erciyes A.Ş.’nin kâr elde etmeyi hedefleyen bir şirket olmadığını söyleyen Başkan Çelik, “Bizim için önemli olan buraya gelen turistlerin şehre sağlayacağı faydadır. Bu sene alışveriş merkezlerinde kayak kıyafeti ile alışveriş yapanların sayısında ciddi derecede artış oldu. Erciyes’e gelen şehir ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi