BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nin yöneticileriyle toplantı yaparak 2017 projelerini anlattı. Toplantıda 16 Nisan referandumuna da değinen Başkan Çelik, 16 Nisan’dan sonra Türkiye’nin ne kadar hızlı geliştiğinin görüleceğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 16 Nisan referandumu ile ilgili çok şeyler söylendiğini ve 18 maddelik Anayasa değişikliğinin ayrıntılı anlatıldığını belirterek önemli noktaları üzerinde durdu. Anayasa değişikliğinin en başta sivil olmasına vurgu yapan Başkan Çelik, “Referandum için çok şeyler söylendi. 18 madde ayrıntılı anlatıldı. Anayasa değişikliğine evet dememizin asıl sebebi ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nde sivillerin yaptığı bir anayasa olması. Sivillerin güçlendiği halk ve halkın seçtiği meclisin güçlendiği ve söylenenlerin aksine tek adam hegemonyasının sona erdirildiği bir anayasa geliyor” dedi. Anayasa değişikliğine Türkiye düşmanlarının karşı çıktığını da hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, “Senelerce düşmanlık besleyen haçlı zihniyeti arkasındaki batılı güç ve bölücü örgütlerin hepsi bu değişikliğe 'Hayır' diyorsa bizim hiç düşünmeden evet dememiz lazım” diye konuştu.

Türkiye’nin üm saldırılara rağmen büyümeye devam ettiğini de belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “2016’nın büyüme rakamı 2.9 olarak açıklandı. Avrupa’da bile sağlanamayan bir büyümeyi sağlıyoruz. İhracatta da geçen yılın üzerine çıkmaya başladık. Bu kadar zulme rağmen hızla gelişiyoruz. Demek ki ekonomimiz çok güçlü. Göreceksiniz 16 Nisan’dan sonra batıda bize kafa tutmaya çalışanlar Türkiye’nin yanına gelip bizimle iş yapmaya kalkacak. Ülkemizdeki gelişmeyi 16 Nisan’dan sonra göreceksiniz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi