BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan ve Bölge Müdürlüğü bürokratları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katılımıyla Karayolları yetkilileri ile uzun bir toplantı yapan Başkan Çelik, bu toplantıda Kayseri'yi ve belediyeyi ilgilendiren 17 projeyi masaya yatırdı. Başkan Çelik, iz bırakacak projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi ve ele aldıkları her bir projenin şehrin geleceğine değer katacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri için çok önemli olan 17 ayrı proje için saatlerce süren bir toplantı yaptı. Başkanlık makamındaki toplantıya Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan ile Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı. Toplantıda, bir süre önce Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı'nda ele alınan projeler tek tek masaya yatırıldı. Kayseri ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projeleri detaylandırdıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Çelik, ''Ankara'da, Ulaştırma Bakanlığı'nda, bağlı tüm genel müdürlerin katılımıyla bir toplantı yapmıştık. O toplantıda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait hem Kayserimizi hem de belediyemizi ilgilendiren konuları da ele almıştık. Bu konuların detayını görüşmek üzere Bölge Müdürümüzü ve yetkili arkadaşları davet ettik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm dosyaları tek tek ele aldık. Kuzey Çevreyolu'nun üzerinde sosyal tesislerimize giriş çıkış yapılması, Güney Çevreyolu-Mimarsinan Kavşağı yakınındaki viyadük ve bağlantı yollarının bitirilmesi, Güney Çevreyolu-OSB arasındaki yolun sıcak asfaltının yapılması, Hacılar-Erciyes yolunun standartlarının yükseltilmesi, Kayseri-Develi-Erciyes yolunun bir an önce tamamlanması, Kayseri-Ankara yolunun eksikliklerinin giderilmesi, ilçe yollarının yapılması, projesi devam eden Felahiye yolunun hızlandırılması, diğer illerle bağlantı yollarının standartlarının yükseltilmesi gibi 17 işi görüştük. Uzun soluklu bir çalıştay oldu" dedi.

"PLANSIZ, PROJESİZ İŞ YAPILMAZ"

Yapılan projelerin her birisinin çok önemli olduğunu ve şehrin geleceğine değer katacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu nedenle projelerin hayata geçirilmesi için tüm ilgililerle yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Yatırımda plan ve projenin önemini de vurgulayan ve asla sonradan pişmanlık duyulabilecek işler yapılmaması gerektiğini dile getiren Başkan Çelik, "Bir belediye başkanı çalışırken şehre iz bırakacak işler yapmalı. Günlük işlerle belediye başkanlığı yapılmaz. Bir insan ilerde kendisinden hayırla bahsedilmesini istiyorsa iz bırakacak işleri hayata geçirmesi gerekir. Ele aldığımız tüm projeler iz bırakacak işler. Tüm bu çalışmaları ilerde hayırla yad edileceğimiz, dua alacağımız işler diye düşünüyoruz. Bu işleri yaparken de planlamaya özen gösteriyoruz. Her işi planlı, projeli, düzgün yapmak hedefimiz. Alelacele işler yaparak pişmanlık duymamalıyız" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri toplantı sonrası geçen hafta Kayseri'deki askeri birliklerin komutanlarıyla, bugün de Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelerek projeleri detaylandırdıklarını dile getiren Başkan Çelik, Devlet Demir Yolları yetkilileri ile de bir araya geleceklerini söyledi. Başkan Çelik, detaylandırılan projeleri Ankara'da takip ederek, bir an önce uygulama ihalelerinin yapılmasını sağlayıp projeleri tamamlayacaklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi