BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılan okulda incelemelerde bulundu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılmakta olan 36 derslikli okulun inşaatını, okulu yaptıran Hayırsever Mehmet İlgü ile birlikte gezdi. 4 adet laboratuvarı, spor salonu, yönetici odaları, kütüphanesi gibi birimleriyle 6600 metrekare inşaat alanına sahip okulun son durumunu yerinde gören Başkan Çelik, öğle yemeğinde işçilerle birlikte kıymalı yedi.


Yemek sonrası çalışanlarla konuşan Başkan Mustafa Çelik, okulun modern bir mimari ile yapıldığının altını çizerek, “Türkiye Cumhuriyetinde 36 derslikli olup, bu denli modern bir şekilde yapılan ve bu kadar kısa sürede biten devlet okulu inşaatı yok. Okulun yapımında başından itibaren görev alan tasarımcılar, mimarlar, hafriyatçılar, demirciler, kalıpçılar, betoncular, alçıpancılar, elektrikçiler, fayansçılar, sıvacılar ve daha ne kadar çalışan varsa hepsinden Allah razı olsun. Her bir santimetrekaresinde iziniz var. Burada okuyacak öğrencilerin aileleri ‘Bu işe emeği geçenlerden Allah razı olsun’ dediklerinde sizler de bu dualardan nasibinizi alacaksınız” dedi.


Hayırsever Mehmet İlgü’nün kendilerini kırmayarak okulun yapımını üstlendiğini ifade eden Başkan Çelik, “6 ay gibi kısa bir sürede bu noktaya gelindi. İnşallah eğitim sezonuna hazır hale getireceğiz. Türkiye’de hiçbir kentsel dönüşümün sosyal donatıları önceden bitmez. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin inşaatı yürürken okul, cami, yeşil alan projelerini önceden bitiriyoruz. Bu da projeye ve insana verdiğimiz önemi gösteriyor. İnşallah eğitim dönemini açtığımız zaman özel okuldan daha lüks mekanda öğrencilerimiz eğitim görecek” diye konuştu.


Okulun mimarı da yaptığı açıklamada yalıtımı yapılan cephenin yanmaz malzemeden kaplandığını belirterek, “Okulda sınıf ve koridorlarda kat yüksekliği 4 metre. Bu yüzden çok ferah. Ayrıca okulda tek koridor ve sınıflar mevcut. Diğer okullar karanlık koridor ve her iki yanlı çift sınıftan oluşuyor. Yine okulda çocukların yaklaşık 6 dönümlük çok büyük bir bahçesi var. Okul için yurt dışı standartlarında tasarım yaptık” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi