Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetlerle vatandaşların gönüllerine dokunduklarını söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti Kocasinan Eylül Ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısında, Kocasinan’a yapılan ve yapılacak olan sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Sosyal belediyecilikte Türkiye ve Kayseri’de örnek hizmetler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, yapılan hizmetlerle vatandaşların gönüllerine dokunduklarını ifade etti.

Birçok projeyle öncülük ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, şöyle konuştu: “2016 yılının Aralık ayında hayata geçirdiğimiz Kocasinan Akademi ile eğitim, sosyal, kültür, sanat, spor gibi hayatın her alanında 7’den 70’e herkese hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımıza birçok branşta eğitim verdiğimiz akademide bu yıl 9 ayda 15 bin 619 kişi verilen hizmetlerden faydalandı. Özellikle çocukların geleceğe daha iyi ve daha donanımlı hazırlanmaları için yepyeni kurslar açıyoruz. Kocasinan’ın farkındalığını göstermek için açtığımız Robotik Kodlama Kursuyla teknoloji tüketen değil, teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitimle geleceğin bilim adamlarını ve teknoloji yıldızlarını yetiştirmeye katkı sağlıyoruz. Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’nde geleceğin teknolojisi olan uzay ve havacılık alanında, gençler yerli ve milli olarak teknolojik ürünler üretiyor. Burada gençlerin yazılımını kendilerinin yaptığı ve model olarak ürettiği İHA’lar ile robotlar, ülkemizin yerli ve milli üretimine katkı sağlayacak. Gayretimiz, bu çalışmamızı her mahallemizde yaygınlaştırmaktır. Teknoloji çağında çocuklarımızın teknoloji bağımlısı değil, teknolojiyi üreten olacak. Kocasinan Akademi Gençlik Merkezimizi de daha yaygın hale getireceğiz. Çocuk Kulübü, Kocasinan Gönüllüsü, Sosyal Market, İkinci El Marketimiz ve bunlara benzer hizmetlerle sosyal belediyecilik projelerine öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz. “

Engelsiz belediyecilik anlayışıyla engelli çocuklara tesislerde etkinlikler düzenlediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Özellikle doğuştan engelli Resul Duran ve Havva Ulu isimli vatandaşlarımızın sokağa rahatça çıkabilmesi için ailelerinin isteği doğrultusunda evlerine engelli asansörü yaparak, gönüllere dokunduk. Ayrıca otizmli çocuklarımızın eğitim görebileceği ve keyifli vakit geçirecekleri bir sosyal tesis yapacağız. Otizm Spor Merkezi ile otizmli çocuklarımızın spor yaparak daha mutlu bireyler olmalarını sağlayacağız. Sosyal belediyecilik adına daha güzel hizmetler yapmaya devam ederek, çocuklarımıza, kadınlara ve engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunan hizmetler üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi