Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yetiştirdiği öğrenciler ile ülke geleceğinde iz bırakan isimsiz kahramanlar olan öğretmenlerimiz, insanlık tarihinin en anlamlı mesleklerinden birini icra etmektedir.

Toplumların kalkınmasında ve ilerlemesinde en önemli unsur, nitelikli insan kaynağıdır. İnsan kaynağının nitelikli hale getirilmesinde ki en büyük pay ise öğretmenlerimizindir.

Bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesinin temel taşı olan kıymetli öğretmenlerimiz, her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktaran, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf eden kişiler olmuştur.

Eğitim, yalnızca belirli bir alanda değil, toplumumuzun, sosyo-ekonomik yaşantımızın her alanında ciddi bir öneme sahiptir. Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin geleceği adına yapılan en büyük yatırımdır. Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Dolaysıyla daha güzel yarınlar için her bakımdan güçlü yeni nesillere ihtiyacımız var. Bu kapsamda fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesinde emeklerini esirgemeyen kıymetli öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Bu vesileyle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, hayatını kaybeden öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi